Gratis Drilling App berekent bewerkingstijden en boorkosten

0

Met de nieuwe gratis Drilling App van Sandvik Coromant voor iPhones kunnen snel en eenvoudig bewerkingstijden en -kosten berekend worden voor alle boor- en tapbewerkingen.

De huidige snelle ontwikkelingen maken efficiëntie binnen de machinewerkplaatsen belangrijker dan ooit: nu is in een oogwenk te zien hoe lang boorbewerkingen zullen duren en hoeveel deze gaan kosten. Zowel ingenieurs, programmeurs als machine-operators profiteren van de Drilling Calculator App, de meest recente aanwinst in de reeks te downloaden Apps van Sandvik Coromant, die speciaal bedoeld zijn om de markt van beter en degelijker advies te voorzien.

Aan de hand van enkele eenvoudige in te vullen parameters, zoals boordiameter, snijsnelheid, spiltoerental en voedingsnelheid, biedt de App de machinewerkplaatsen niet alleen betrouwbare gegevens zoals bewerkingstijden en kosten per gat, maar ook andere nuttige informatie zoals ISO-toleranties voor as en gat alsook koppelingen naar online support via video’s op YouTube of de website van Sandvik Coromant.

Door met de gegevens te experimenteren, geeft de App aan hoe kleine wijzigingen van grote invloed kunnen zijn op de resultaten die met machines en gereedschapsgebruik worden behaald.

De Drilling Calculator App is verkrijgbaar in het Engels met metrische of inch- eenheden en is gratis in de Apple App Store te downloaden. Voer ‘Coromant’ in in de zoekbalk van de App Store of gebruik bijgaande QR code om via een smartphone toegang te krijgen. De app wordt ondersteund door iPhones met de besturingssoftware IOS 5.0 of hoger.

Sandvik Coromant heeft inmiddels plannen om de App verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een Reaming Calculator, ten behoeve van ruimen en ondersteuning voor Android smartphones.