Gratis workshop gereedschapsbeheer bij Widenhorn

0

Stelt u uzelf eens de volgende vragen: Weet u exact hoeveel en welke gereedschappen u bezit? Weten de machinebedieners exact waar het gereedschap ligt, zonder onnodig te zoeken? Weet u zeker dat u niet onnodig gereedschappen besteld?

Volgens Widenhorn Industriële Automatisering kunnen al deze vragen met de oplossing van FASys met een volmondig ja worden beantwoord. Widenhorn, actief in het optimaliseren van productieprocessen met behulp van CADCAM & DNC systemen, is vorig jaar gestart met het Duitse FASys Gereedschapsbeheersysteem. Steeds meer bedrijven willen verder optimaliseren en kosten besparen. Een geïntegreerd systeem voor het beheer van gereedschappen is dan een must.

Na de introductie van FASys op de gebruikersdag van Widenhorn is er veel vraag naar een praktische demonstratie van het systeem. Widenhorn biedt deze mogelijkheid op 17 februari aanstaande met een workshop in de eigen, met een CNC-machine uitgeruste, werkplaatsruimte in Rhoon. Hierbij zullen enkele gastsprekers aanwezig zijn. De ontwikkelaar zal uit Duitsland overkomen om de naar de wensen van de metaalverwerkende bedrijven uit de Benelux te luisteren. Belangrijke partner voor het gereedschapbeheer Vanas, leverancier van schuifladekasten met individuele laden vrijgave, zal meer vertellen over haar oplossing voor het opslaan van gereedschappen.

Tijdens de workshop zal FASys gedemonstreerd worden en daarbij komt de volledige integratie met CADCAM oplossingen aan bod. Naast de integratie met CADCAM systemen heeft FASys standaard integratie met ERP, CAD, DNC en voorinstelapparatuur.

FATool beheert niet alleen gereedschappen maar is in staat alle voor de productie relevante informatie te beheren. Dit kunnen zijn NC-programma’s, onderdelen, tekeningen, materialen, verspaningsgegevens, machines, onderhoudsschema’s, magazijnlocaties, leveranciers, fabrikanten en algemene planningsdata. Naast deze statische data kan FASys ook dynamische gegevens beheren zoals voorraden, magazijnverplaatsingen, inkoop- en productieorders, feedback vanuit de productie en calibratiegegevens van meetgereedschappen.
Het FASys systeem zorgt voor transparantie in het beheer van alle productiemiddelen en maakt grote besparingen op deze productiemiddelen mogelijk. Widenhorn stelt dat met FATool de volgende besparingen worden gerealiseerd:

30% besparing op diversiteit aan gereedschappen en andere productiehulpmiddelen 20% besparing van de voorraad materialen en halffabrikaten 15% besparing op het gereedschapsgebruik 5% verbetering van het spilrendement door een betere afstemming tussen de
verschillende processen

Het bijwonen van de workshop is gratis. Deze workshop vindt plaats op donderdag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via de website van Widenhorn.