Gratis workshop gereedschapsbeheer bij Widenhorn

Stelt u uzelf eens de volgende vragen: Weet u exact hoeveel en welke gereedschappen u bezit? Weten de machinebedieners exact waar het gereedschap ligt, zonder onnodig te zoeken? Weet u zeker dat u niet onnodig gereedschappen besteld?

Volgens Widenhorn Industriële Automatisering kunnen al deze vragen met de oplossing van FASys met een volmondig ja worden beantwoord. Widenhorn, actief in het optimaliseren van productieprocessen met behulp van CADCAM & DNC systemen, is vorig jaar gestart met het Duitse FASys Gereedschapsbeheersysteem. Steeds meer bedrijven willen verder optimaliseren en kosten besparen. Een geïntegreerd systeem voor het beheer van gereedschappen is dan een must.

Na de introductie van FASys op de gebruikersdag van Widenhorn is er veel vraag naar een praktische demonstratie van het systeem. Widenhorn biedt deze mogelijkheid op 17 februari aanstaande met een workshop in de eigen, met een CNC-machine uitgeruste, werkplaatsruimte in Rhoon. Hierbij zullen enkele gastsprekers aanwezig zijn. De ontwikkelaar zal uit Duitsland overkomen om de naar de wensen van de metaalverwerkende bedrijven uit de Benelux te luisteren. Belangrijke partner voor het gereedschapbeheer Vanas, leverancier van schuifladekasten met individuele laden vrijgave, zal meer vertellen over haar oplossing voor het opslaan van gereedschappen.

Tijdens de workshop zal FASys gedemonstreerd worden en daarbij komt de volledige integratie met CADCAM oplossingen aan bod. Naast de integratie met CADCAM systemen heeft FASys standaard integratie met ERP, CAD, DNC en voorinstelapparatuur.

FATool beheert niet alleen gereedschappen maar is in staat alle voor de productie relevante informatie te beheren. Dit kunnen zijn NC-programma’s, onderdelen, tekeningen, materialen, verspaningsgegevens, machines, onderhoudsschema’s, magazijnlocaties, leveranciers, fabrikanten en algemene planningsdata. Naast deze statische data kan FASys ook dynamische gegevens beheren zoals voorraden, magazijnverplaatsingen, inkoop- en productieorders, feedback vanuit de productie en calibratiegegevens van meetgereedschappen.
Het FASys systeem zorgt voor transparantie in het beheer van alle productiemiddelen en maakt grote besparingen op deze productiemiddelen mogelijk. Widenhorn stelt dat met FATool de volgende besparingen worden gerealiseerd:

30% besparing op diversiteit aan gereedschappen en andere productiehulpmiddelen 20% besparing van de voorraad materialen en halffabrikaten 15% besparing op het gereedschapsgebruik 5% verbetering van het spilrendement door een betere afstemming tussen de
verschillende processen

Het bijwonen van de workshop is gratis. Deze workshop vindt plaats op donderdag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via de website van Widenhorn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Een exclusief kijkje in de productievestigingen van Ceratizit

04-12 Om dit te realiseren heeft Ceratizit de afgelopen twee jaar veel nieuwe gereedschapsontwikkelingen op…

Verspanen

Phantom vervangt DIN-normen voor iconen

28-11 Dankzij deze iconen kunnen verspaners zonder rekentabel in één oogopslag zien welke gereedschapspen geschikt…

MetaalNieuws Extra IM

Wat zijn de meest duurzame metalen?

02-08 Vooral in de wereld van technologie en industrie worden metalen vaak gebruikt vanwege hun…

Verspanen

Widia introduceert nieuwe wisselplaat voor het bewerken van aluminium

16-07 De AL Geometry wisselplaat wordt aangeboden in twee kwaliteiten voor een grotere veelzijdigheid bij…

Toeleveren

Design van GARANT producten opnieuw bekroond

02-02 In de categorie ‘werkplaats en gereedschap’ heeft het modulaire opbergsysteem GARANT Uni Line de…

Plaatbewerking

Oplossing zit vaak in het gereedschap

20-12 Van Kranen, die inmiddels ruim een jaar bij Wilson Tool actief is als European…

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen