Greenock-Cadservice in zee met Pimpel

0

Tijdens haar klantendag voor Esprit-gebruikers heeft Greenock-Cadservice bekend gemaakt dat het een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met Pimpel heeft gesloten. Ook werd de nieuwe directie voorgesteld aan de ruim veertig klanten.

De directie bestaat uit Guus van Balen (CEO van Greenock-Cadservice BV), Onno de Rouw (Algemeen Directeur van Greenock BV in Ede) en Jan van Sompel (directeur Cadservice NV in België). Deze directie noemt het bijzonder dat twee grotere resellers in Europa vergaand samenwerken. Pimpel GmbH, met de hoofdvestiging in Oostenrijk en nevenvestigingen in Duitsland en Tsjechië, en Greenock-Cadservice, met vestigingen in Nederland, België en Luxemburg, zien de voordelen wel zitten: beide partijen ontwikkelen postprocessoren en applicaties in en om het Esprit CAM systeem. Door deze samenwerking kunnen beide partijen profiteren van elkaars ervaring en ontwikkelingen.

Tijdens de gebruikersdag is natuurlijk aandacht besteed aan de Addin’s of App’s die de Esprit software productiever maken. Met name de applicatie CHECKitB4 van Pimpel maakte indruk. Binnen Esprit kan hiermee de Siemens of Heidenhain besturing van de machine worden gestart om de simulatie op NC code werkelijk na te bootsen. Er ontstaat in Esprit een echte ‘virtuele machine’, die veel goedkoper en sneller is dan een echte machine. Hiermee wordt het uitvoerig testen en optimaliseren van het NC programma op de machine – in dure machinetijd – voorkomen. De capaciteit van de machine wordt zo beter benut.

Esprit2011 wordt binnenkort vrijgegeven en bevat weer productiviteitsverhogende functionaliteiten. Zoals uitgebreide functies om CAD files in Native formaat, zoals Inventor of Catia, in te lezen en te verwerken. De ingelezen bestanden worden slim herkend, zodat de bewerking zich vanzelf hieraan aanpast. Denk hierbij onder andere aan afrondingen en afschuiningen. Dit programmeert sneller en voorkomt fouten. Ook bevat Esprit2011 enkele handige analysetools. Zo kunnen onder andere 3-5 assige simultane banen snel voorwaarts en achterwaarts worden gesimuleerd.

Door vergaande samenwerking met vooraanstaande machineleveranciers ontwikkelt Esprit zich volgens Greenock snel tot een betrouwbare CAM oplossing voor eenvoudige tot zeer complexe machines.