Greenock versnelt ontwerpproces Brush

Vanwege de goede ervaringen begin dit jaar op TIV Gorinchem, exposeert Greenock CAD Service nu ook op TIV Hardenberg. Het in Ede gevestigde bedrijf, dat ontwerp- en productieomgevingen in de maakindustrie automatiseert en integreert, implementeert momenteel bij de Nederlandse vestiging van Brush, speler in de markt van generatoren en transformatoren, Autodesk Inventor en Autodesk Vault Professional.

Deze implementatie is onderdeel van de overschakeling op Autodesk software voor de volgende generatie digital prototyping die de Britse onderneming doorvoert. Brush, dat in Europa vestigingen heeft in Nederland (Ridderkerk), het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië, wil alle ontwerpteams in het hele productontwikkelingsproces met de nieuwe generatie digital prototyping software laten werken, zodat de kosten en time to market van nieuwe producten teruglopen. Greenock CAD Service is aanbieder van Autodesk software, opleidingen en infrastructuuroplossingen in Nederland, België en Luxemburg en heeft ervaring met 2D en 3D CAD, Data Management en Product Configuratie-oplossingen. “Behalve software, die goed aansluit bij ons businessmodel, wilden we ook een gespecialiseerde partner die intensief kan samenwerken met onze mensen en die ervoor zorgt dat we de kracht van Autodesk digital prototyping optimaal benutten”, stelt Willem de Zeeuw, technisch directeur van Brush HMA. “Het was duidelijk dat Greenock ons op alle terreinen van de Autodesk-implementatie kan ondersteunen en een belangrijke rol kan spelen in het verhogen van de efficiëntie van ons ontwerp- en productontwikkelingsproces.”

Brush levert wereldwijd aan energiebedrijven, de olie- en petrochemische industrie en aan kolen-, staal- en spoorbedrijven. “Brush begrijpt dat continu innoveren, verhoogde ontwikkelingssnelheid en korte time to market processen nodig zijn om hun wereldwijde marktleiderschap te handhaven”, stelt Frans Nieman, Business Development & Product Manager van Greenock CAD Service in Ede. “Autodesk Inventor, dat design data uit alle stadia van het ontwikkelingsproces bij elkaar brengt, zal een belangrijke rol spelen bij Brush om de ontwikkelingsactiviteiten te stroomlijnen, de innovaties te versnellen en belangrijke toegevoegde waarde te ontsluiten.”

“Met behulp van Greenock’s Manafacturing Portal, gebaseerd op Microsoft SharePoint, worden verbindingen met Baan IV (ERP) gelegd. Hierbij zullen, in een later stadium, Sales en After Sales data worden gekoppeld (PLM). We kijken dus niet alleen naar engineering data, maar naar alle interne processen”, aldus Anton Steehouwer, Hoofd ICT van Brush HMA.

TIV Hardenberg 2011, Standnummer 127

Samenwerking

Greenock CAD Service is onlangs een samenwerking gestart met ingenieursbureau Post en Dekker, engineering consultants voor de OEM-markt. De twee gaan samen de implementatie van nieuwe productconfiguraties met behulp van Tacton-software bij klanten optimaliseren. Post en Dekker is gespecialiseerd in het structureren, integraal ontwerpen en borgen van complexe, configure-to-order productfamilies. Het bedrijf ondersteunt OEM-ers zoals Hoogovens en Stork Dairy Systems met het vergroten van hun bruto marge, het verkleinen van hun orderrisico’s en het verkorten van hun doorlooptijden. Onno de Rouw, algemeen directeur van Greenock stelt dat het partnership met Post en Dekker naadloos past in de filosofie van zijn bedrijf dat samenwerking met specialisten extra toegevoegde waarde oplevert voor klanten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Werken met waardevolle CAD informatie

08-11 Glovius software is hiervoor een uitermate geschikt hulpmiddel. Deze software is een product van…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Automatisering

Nieuwe versie Edgecam nu standaard met Designer

30-06 De Designer Companion licentie is met de komst van Edgecam 2022.0 automatisch toegevoegd voor…

Verspanen

Open Mind introduceert hyperMILL versie 2021.2

07-06 Verschillende nieuwe functies in versie 2021.2 zorgen voor een verbeterde bewerking bij het finishen…

Toeleveren

Technet bundelt alle disciplines voor OEM’s

19-10 Zes ontwikkel- en maakbedrijven in Oost-Nederland hebben hun kennis, kunde en capaciteit gebundeld in…

Automatisering

Bijeenkomst Digitaal koppelen van bedrijfsprocessen

03-02 Hoe kom je als productiebedrijf tot een juiste keuze van de software die je…

Verbinden

Lasrobotautomatisering met hoge mate van flexibiliteit

17-09 Een nijpend tekort aan lassers heeft de vraag naar lasrobotautomatisering nog verder opgestuwd. Daarnaast…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen