Groei Van Leeuwen Buizen Groep zet door

De Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht heeft in 2010 een aanzienlijke verbetering van het resultaat ten opzichte van het voorgaande jaar gerealiseerd. Het nettoresultaat is € 7,8 miljoen, een verbetering van € 5,9 miljoen. De marktvooruitzichten zijn voor 2011 duidelijk beter dan vorig jaar. Het eerste kwartaal toonde een duidelijke toename van de vraag in zowel de energie- als industriemarkt.

Marktherstel en bescheiden uitbreiding van marktaandeel resulteerden in 2010 in een volumestijging van 16% wereldwijd. Het bedrijf kon profiteren van het wereldwijde netwerk van locaties, voorraden, service en logistiek, en investeerde in 2010 in diverse uitbreidingen. Door de in 2009 genomen maatregelen van kostenbeheersing en voorraadreductie kon het bedrijf een goede start maken, ondanks de onzekere marktomstandigheden begin 2010. Wereldwijd waren bij klanten en leveranciers voorraadniveaus sterk gereduceerd. Van Leeuwen kon als voorraadhoudende handelsonderneming goed inspelen op de markt via het wereldwijde netwerk van voorraden, logistiek en service.

Industrie en energie

Van Leeuwen richt zich als internationale handelsonderneming in stalen buizen en buisproducten op zowel de energie- als de industriemarkt. Met name in de Europese industriemarkt herstelden de volumes zich, onder meer bij machineproducenten. De wereldwijde activiteiten binnen de energiemarkt zaten in 2010 op een lager niveau dan 2009. Aan het eind van het jaar was er echter een wereldwijd herstel van de investeringen en een beduidende toename in het aantal aanvragen voor projecten in het Midden-Oosten, Azië en Australië.

Groei en initiatieven

Het bedrijf investeerde in 2010 onder andere in locaties en nieuwe productgroepen om nieuwe klanten en markten te kunnen bedienen. Zo werd de Fluid Power divisie van Anbuma, een Belgische voorraadhouder actief in Frankrijk, België en Nederland, overgenomen. De internationale business unit Offshore Structurals werd opgestart om klanten wereldwijd complete staalpakketten te bieden voor het offshore/olie en gas segment. Van Leeuwen richtte een nieuwe voorraadlocatie in Schotland op, opende een nieuwe verkoopvestiging in Slowakije, en nam de eerste stappen om de lokale Poolse markt te bedienen met een voorraadlocatie in Zuid-Polen. In Saudi-Arabië is een vestiging geopend om grote petrochemische projecten lokaal te kunnen beleveren. In Azië breidde Van Leeuwen het kantorennetwerk verder uit met een nieuw verkoopkantoor in Ho Chi Minh, Vietnam. De voorraadlocatie in Queensland, Australië, werd in 2010 eveneens uitgebreid. Het totaal aantal medewerkers nam van 1005 eind 2009 toe tot 1030 eind 2010.

Van Leeuwen zegt ruim voldoende financiële slagkracht te hebben om zich ook de komende jaren te richten op het uitbreiden van netwerk, materialen en productgroepen, onder meer door acquisities. Peter Rietberg, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Onze kracht ligt in het wereldwijde netwerk van vestigingen, waarmee we in staat zijn onze specialistische kennis en ons assortiment aan de klanten op zo veel mogelijk plaatsen lokaal aan te bieden. We versterken dit netwerk met nieuwe vestigingen en door uitbreiding van bestaande faciliteiten. Onze kaspositie en solvabiliteit bieden voldoende mogelijkheden tot groei.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Verschillende soorten metaal op een rijtje

17-01 Daarnaast bestaan alle metaalsoorten vrijwel altijd uit een mengsel van verschillende metalen, ook wel…

Materialen

Autofabrikanten kiezen voor slimme materiaalmix van staal en aluminium

12-01 De zelfdragende carrosserieconstructie van staal is wereldwijd het meest gebruikte type carrosseriebouw, maar staat…

Materialen

Staalprijzen blijven dalen

17-10 Immers veel grondstoffen zijn in prijs gestegen en over het algemeen zijn energieprijzen en…

Materialen

Lichtere vrachtwagenwielen van CO2-arm staal

10-10 Voor de verbeterde CO2-balans van het wiel voor Accuride worden verschillende parameters geoptimaliseerd op…

Materialen

Chaos is voorbij, maar staalmarkt blijft instabiel

13-04 Het StaalJournaal zet in haar april-editie enkele factoren op een rij, die effecten op…

Materialen

Nieuwe Europese milieuregels gaan import ijzer, staal en aluminium duurder maken

23-03 Mr. Robert Hardy, advocaat bij Greenberg Traurig, LLP te Amsterdam, legt uit wat er speelt…

Materialen

Metaalunie wil antidumpingheffing op staal snel van tafel

21-03 Orgalime geloofde al niet dat antidumpingheffingen de juiste manier waren om Europese bedrijven te…

Materialen

Einde uitstoot PAK-stoffen bij het gloeien van staal

21-03 Het is een belangrijke stap uit het verbeterprogramma Roadmap Plus, een investeringspakket van meer…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen