Grootste Chinese bouwer van verspanende machines op METAVAK

0

De Chinese machinefabrikant SMTCL (Shenyang Machine Tool Company Ltd), een snel groeiende leverancier van verspanende machines, zal zich op METAVAK Hardenberg (5, 6 en 7 april) voor de eerste keer presenteren in de Benelux. Getoond worden een horizontale CNC vlakbed draaibank, een verticaal bewerkingscentrum en een verticale draaibank.

SMTCL is onlangs de grootste machinefabrikant ter wereld geworden en wil zijn positie via export verder versterken. Dagelijks worden er meer dan 115 CNC en 350 conventionele werktuigmachines geproduceerd. In 2010 verlieten 28.760 CNC machines de fabriek.

De in 2007-2008 gebouwde fabriek beslaat 1.250.000 vierkante meter en is volledig onder leiding van Duitse en Japanse engineeringbureaus gebouwd, conform de strengste Duitse en Japanse eisen in productieprocessen. De capaciteit wordt binnenkort al weer uitgebreid met een nieuwe productieplant (klaar in oktober 2011) van nog eens 480.000 vierkante meter voor de machines met een hoogte tot 15 meter (nu nog beperkt tot 9 meter).

Naast de overname van fabrikanten (Schiess (D), Burckhardt-Weber (D), Homma (J), Kunming-Tos en andere) werkt men nauw samen met verschillende wereldleiders op het gebied van werktuigmachines en besturingen zoals Fanuc, Siemens en Fidia.

Om de Europese markt te veroveren worden de machines voor export uitgerust met Duitse en Japanse hoogwaardige componenten. Design en ontwerp van de machines vindt in Duitsland plaats door een 300-koppig Duits engineeringteam van ervaren machineontwerpers. In Duitsland worden de prototypes gebouwd, eenmaal op punt gesteld start de massaproductie in de Chinese fabriek.

Momenteel wordt het Europese hoofdkantoor in Frankfurt (de voormalige Emag-Naxus productieplant) klaargestoomd met onder andere een grote showroom , waar continu meer dan zestig machines zullen worden tentoongesteld, een Duty Free opslagzone voor vierhonderd machines, een afdeling onderdelen, een servicecenter, et cetera.

Tijdens METAVAK Hardenberg zal SMTCL de volgende machines tentoonstellen: Een horizontale CNC vlakbed draaibank type CAK 61186di met Fanuc besturing; een verticaal bewerkingscentrum VMC 850P met Siemens 828D besturing met een dialoog programmering; een verticale draaibank, type VTC 6070 met een draaidiameter van 800mm en een gewicht van 10 ton. Deze gepatenteerde machine kan ingezet worden voor het bewerken van velerlei behuizingen, flenzen, tandwielen, lagers en dergelijke en is speciaal ontworpen voor het hardraaien, waardoor men slijpprocessen elimineert. De constructie van deze machine garandeert een hoge stijfheid en nauwkeurigheid.

Yves van den Neucker , die de machines van SMTCL in Nederland op de markt brengt, laat weten dat de introductie van het nieuwe merk gepaard zal gaan met aantrekkelijke introductieprijzen.

SMTCL

Standnummer 555

Vraag hier gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers