Grote snijkracht kenmerkt nieuwe schuurmaterialen 3M

0

3M lanceert met de Cubitron II schuurmaterialen fiberschijven en schuurbanden, die gebruik maken van een uniek schuurmineraal. De gepatenteerde technologie biedt metaalbewerkers meer verspaning, sneller werken, hogere productiviteit, minder warmteontwikkeling en een langere gebruiksduur.

De Cubitron II fiberschijven en schuurbanden hebben volgens 3M een enorme snijkracht. Daardoor gaat het verwijderen van lasnaden en het maken van smeltbaden tot twee keer sneller dan met traditionele keramische schuurbanden en fiberschijven. Hetzelfde geldt voor ontbramen, het aanschuinen van laskanten en vele andere bewerkingen. Bovendien wordt de warmteontwikkeling beperkt. Beperkte en gelijkmatige slijtage van dit Cubitron II mineraal zorgt mede voor een tot vijf keer langere gebruiksduur.

De nieuwe schuurmaterialen danken hun eigenschappen aan een gepatenteerde technologie. De structuur van het 3M Cubitron II schuurmineraal is anders dan die van bestaande schuurmineralen. Deze zijn enigszins rond en onregelmatig van vorm. Gevolg: minder snijkracht, meer wrijving en dus warmteontwikkeling. Het 3M Cubitron II Schuurmineraal is gekalibreerd, driehoekig en altijd met de scherpe punt gericht op het te bewerken metaal. Het mineraal dringt diep door, maar de scherpe punt veroorzaakt veel minder wrijving. Slijtage verloopt gelijkmatig, de vorm blijft behouden. Daardoor kunnen 3M Cubitron II fiberschijven en schuurbanden keer op keer gebruikt worden. Bijvoorbeeld met de 3M Elektrische Haakse Slijper.