Haas laat CNC-onderwijs via nieuwe HTEC-website netwerken

0
341

Haas Automation Europe heeft de vernieuwde HTEC-website (Haas Technical Education Centre) gelanceerd. Deze is ontwikkeld om te zorgen voor een ??betere communicatie tussen iedereen die betrokken is bij HTEC in Europa, zoals leerlingen/studenten, leerkrachten/docenten, HTEC Industry Partner-bedrijven, overheidsinstellingen, productiebedrijven en potentiële werkgevers.

De nieuwe website ( www.HTECnetwork.eu) is beschikbaar in het Engels, Duits, Italiaans, Frans, Nederlands en Zweeds, en bevat links naar sociale media, zoals Twitter, YouTube en de blog van Bert Maes, HTEC Coördinator bij Haas Automation Europe. Alle bezoekers hebben toegang tot regelmatig bijgewerkte content zoals video’s, persberichten en casestudy’s, alsook de nieuwste nummers van de e-nieuwsbrief van Haas en het Haas-tijdschrift, CNC Machining. Bezoekers vinden op de website ook de HTEC-handleiding. In dit downloadbare PDF-bestand over het HTEC-concept worden niet alleen de principes achter het HTEC-programma uiteengezet maar ook de manier waarop een onderwijsinstelling een HTEC kan openen.

“We streven ernaar de communicatie tussen de vele verschillende HTEC-stakeholders steeds verder te verbeteren,” zegt Maes, “waar ze ook gevestigd zijn en welke rol ze ook spelen. Deze nieuwe site weerspiegelt beter onze visie om steeds meer jonge mensen aan te moedigen te kiezen voor een boeiende loopbaan als CNC-mechanicaprofessional. De vernieuwde website is ook ontworpen met bedrijfsleiders in het achterhoofd. We hopen dat de website het voor het onderwijs en de industrie in de hele wereld gemakkelijker zal maken om contacten te leggen met elkaar en te netwerken.”

Het HTEC-initiatief is een partnerschap tussen Europese onderwijsinstellingen, Haas Automation Europe (HAE), zijn lokale HFO’s (Haas Factory Outlets), die eigendom zijn van distributeurs (in Nederland Landre, en een alliantie van CNC-technologiepartners. HAE lanceerde het Europese HTEC-programma in 2007 om een evolutie tegen te gaan die het beschouwt als een van de grootste bedreigingen voor duurzame economische ontwikkeling in het continent Europa: het tekort aan getalenteerde en gemotiveerde jonge mensen met CNC-bewerkingsvaardigheden die kiezen voor een loopbaan in de sector van precisiefabricage.

Het programma biedt Haas CNC-bewerkingsmachines aan onderwijsinstellingen in Europa, zodat leerlingen en studenten in HTEC-centra tijdens hun opleiding de nieuwste CNC-bewerkingstechnologie onder de knie kunnen krijgen.