Haco levert lasersnijmachines van Cutlite Penta

Lasersnijmachines waren er niet of nauwelijks op METAVAK Hardenberg, maar op de stand van Haco stond er wel degelijk een. De leverancier van plaatbewerkingsmachines uit Gilze presenteerde de LT 1513, het compacte model van de productlijn van het Italiaanse merk Cutlite Penta.

Haco werkt sinds afgelopen voorjaar samen met de Italiaanse El.En groep, de producent van de Cutline Penta machines. El.En is al jaren een grote speler op het gebied van medische lasers. Men heeft ook lasersnijmachines in het pakket die geschikt zijn voor plaatbewerking, maar met dat gegeven deden de Italianen eigenlijk te weinig.
Dat wordt nu anders door de samenwerking met Haco, een Belgisch concern dat actief is in de hele wereld en ook een vestiging in Nederland heeft. “We hadden ooit een eigen laser in ons pakket, maar het succes van onze scharen en kantbanken heeft de inspanningen voor de lasers en pons-nibbelmachines de laatste jaren overschaduwd”, zegt Roger Collins, technisch commercieel medewerker van Haco. De samenwerking met de Italianen komt daarom als geroepen. Samen met de plasmasnijmachines kan Haco zich nu weer met een compleet pakket richten op de plaatbewerkende industrie. Haco doet de verkoop en de volledige ondersteuning van de Cutlite Penta machines in de Verenigde Staten, Canada en alle Europese landen waar men een eigen vestiging heeft.
Cutlite Penta heeft een compleet gamma met kleine en grote tafels, bronnen vanaf 350 watt tot 6 kW, zowel CO2- als fiberlaserbronnen. Ze zijn geschikt voor het snijden van dun en dik materiaal (tot 25 mm). Het compacte model LT 1513 is een lasersnijsysteem met een werkgebied van 1500x1250mm. Haco richt zich hiermee op zowel kleine als grotere bedrijven die willen investeren in een systeem voor de productie van prototypes en kleine series en op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele machine met een goede prijs/prestatie verhouding.
Tot dezelfde serie behoren ook de Plus LM 3015 en 4020 voorzien van lineaire motoren (werkgebied 3050×1550 en 4050×2050 mm) en de Plus H3015 en 4020 en 6020, aangedreven via tandwielen, allen standaard uitgevoerd met een volledig geautomatiseerde palletwisselaar.
“Voor ons zijn deze machines een interessante uitbreiding”, stelt Collins. “Naast de scharen, kantbanken, uithoekers, ponsnibbelmachines, plasmasnijmachines en de bij deze machines horende gereedschappen maken de Cutlite Penta machines ons pakket weer compleet. We hebben in totaal zo’n 3000 machines in Nederland staan. Een grote klantenkring dus, waarin zeker belangstelling voor deze machines zal zijn. Het is een sterk merk dat in Italië een goede naam heeft en waar een concern achter zit dat zelf kan ontwikkelen. Daar is absoluut interesse voor.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe lasersnijmachine Laser Genius+ van Prima Power

08-06 Volgens de Italiaanse machinebouwer is deze nieuwe vlakbedlaser een synthese van nieuwe ideeën en…

Plaatbewerking

Trumpf installeert geautomatiseerd lasersnijsysteem bij Eikhout Metaalwerken

05-05 “We hebben zelfs nog even gesproken over een erker”, zegt directeur/eigenaar Mark Eikhout gekscherend…

Plaatbewerking

Amada introduceert nieuwe fiberlaser op digitale en fysieke huisshow

23-11 Amada organiseert nog tot 11 december de ‘It’s your SOLUTION’ huisshow in het Solution…

Plaatbewerking

Jan en Heleen zijn trots op Rolin Metaal

21-10 Harde werkers waren Heleen van der Linde en Jan de Roo altijd al. Maar…

Plaatbewerking

Orders gaan als een raket door productie MC Driessen

08-07 De productieruimte van Metaalcenter Driessen in Weert is het afgelopen half jaar op z’n…

Plaatbewerking

Spectaculaire levering lasersnijder bij ERBA plaatbewerking

06-04 Metaalbewerkingsbedrijf ERBA in Veenendaal kreeg eind maart als eerste in de Benelux de hypermoderne…

Plaatbewerking

Lasersnijden met 15 kW

02-04 De Poolse Eagle Group baarde vorig jaar opzien op de Euroblech met een fiber…

Plaatbewerking

Prima Power maakt het verschil

20-12 Met de combinatie van de 2D fiberlasersnijmachine Laser Genius 1530, het flexibele opslagsysteem Combo…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X