Half automatische tafelslijpmachine

0
426

Holland Precision Tooling introduceerde de enige op de Nederlandse markt leverbare half automatische tafelslijpmachine. Deze PNB-2E tafelslijpmachine heeft enkele opvallende eigenschappen, die het tot een interessante slijpmachine ten behoeve van het onderhoud van ponsgereedschap maken.

Zo is daar allereerst de grote Ø125 mm CBN slijpschijf voor optimale stempel en matrijs oppervlakte afwerking. In tegenstelling tot de standaard keramische slijpschijf, gebruikt door de meeste andere leveranciers, garandeert de CBN slijpschijf een superieur gladgeslepen oppervlakte van de stempel en matrijs. Ook het ‘dressen’ van de schijf wordt hiermee geëlimineerd.
Een centraal binnen de slijpschijf gepositioneerde koeling zorgt ervoor dat de koeling direct daar komt waar het is vereist en het voorkomt tevens een overmatige warmte opbouw, die het gereedschap schade kan toebrengen. Een motorvermogen van 550 Watt levert de perfecte snelheid voor een nauwkeurig en glad slijpbeeld. De diepte is eenvoudig met stappen van 0,005 mm in te stellen om ‘over’ slijpen te vermijden en een glad en vlak slijpbeeld te kunnen garanderen. De compacte bouwwijze (470x450x840 mm) maakt de PNB-2E een eenvoudig te bedienen slijpmachine, ook daar waar ruimte een beperkende factor is.

De PNB-2E is geschikt voor gereedschap van de types dikkeschotel (onder andere Finn-Power, Amada en Euromac) en Trumpf. Op METAVAK biedt HPT deze tafelslijpmachine aan voor een scherpe prijs, die inclusief een complete set opnames voor (revolver)ponsgereedschap is.

Opbergsystemen
Tevens introduceerde Holland Precision Tooling de economische opbergsystemen van Apfel voor gereedschap van pons-, kant- en/of verspanende machines. Het betreft een compleet leveringsprogramma op het gebied van bedrijfsinrichting en logistiek en is kwalitatief hoogstaand. Van gereedschapopslag tot veilige (metaal)schrootverwijdering, van gereedschapbeschermende tot gereedschap logistieke vraagstukken en de daarbij behorende hefsystemen op klasse A niveau is alle informatie verkrijgbaar bij Holland Precision Tooling uit Naarden.