Half automatische tafelslijpmachine

Holland Precision Tooling introduceerde de enige op de Nederlandse markt leverbare half automatische tafelslijpmachine. Deze PNB-2E tafelslijpmachine heeft enkele opvallende eigenschappen, die het tot een interessante slijpmachine ten behoeve van het onderhoud van ponsgereedschap maken.

Zo is daar allereerst de grote Ø125 mm CBN slijpschijf voor optimale stempel en matrijs oppervlakte afwerking. In tegenstelling tot de standaard keramische slijpschijf, gebruikt door de meeste andere leveranciers, garandeert de CBN slijpschijf een superieur gladgeslepen oppervlakte van de stempel en matrijs. Ook het ‘dressen’ van de schijf wordt hiermee geëlimineerd.
Een centraal binnen de slijpschijf gepositioneerde koeling zorgt ervoor dat de koeling direct daar komt waar het is vereist en het voorkomt tevens een overmatige warmte opbouw, die het gereedschap schade kan toebrengen. Een motorvermogen van 550 Watt levert de perfecte snelheid voor een nauwkeurig en glad slijpbeeld. De diepte is eenvoudig met stappen van 0,005 mm in te stellen om ‘over’ slijpen te vermijden en een glad en vlak slijpbeeld te kunnen garanderen. De compacte bouwwijze (470x450x840 mm) maakt de PNB-2E een eenvoudig te bedienen slijpmachine, ook daar waar ruimte een beperkende factor is.

De PNB-2E is geschikt voor gereedschap van de types dikkeschotel (onder andere Finn-Power, Amada en Euromac) en Trumpf. Op METAVAK biedt HPT deze tafelslijpmachine aan voor een scherpe prijs, die inclusief een complete set opnames voor (revolver)ponsgereedschap is.

Opbergsystemen
Tevens introduceerde Holland Precision Tooling de economische opbergsystemen van Apfel voor gereedschap van pons-, kant- en/of verspanende machines. Het betreft een compleet leveringsprogramma op het gebied van bedrijfsinrichting en logistiek en is kwalitatief hoogstaand. Van gereedschapopslag tot veilige (metaal)schrootverwijdering, van gereedschapbeschermende tot gereedschap logistieke vraagstukken en de daarbij behorende hefsystemen op klasse A niveau is alle informatie verkrijgbaar bij Holland Precision Tooling uit Naarden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen