Handelsmissies Metaalunie naar landen dichtbij en ver weg

De Metaalunie organiseert dit jaar samen met diverse partners handelsmissies naar Zwitserland en Turkije. In 2012 staan missies op het programma naar India, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

De handelsmissies zijn voor het MKB-metaal een uitgelezen kans om contacten te leggen met potentiële handelspartners en in een kort tijdsbestek een buitenlandse markt te verkennen.

De Koninklijke Metaalunie organiseert deze missies samen met partners, in opdracht van de NL EVD Internationaal (agentschap van Ministerie van Economische Zaken). NL EVD Internationaal financiert deze activiteiten in het kader van het Collectieve Promotionele Activiteiten (CPA) programma. De Metaalunie heeft onlangs door middel van een tender twee handelsmissies in de wacht gesleept. Daarnaast is de Metaalunie als medeorganisator nauw betrokken bij diverse andere missies.

Voordelen van handelsmissies voor bedrijven zijn dat ze op een laagdrempelige manier een nieuwe markt leren kennen, in contact komen met potentiële handelspartners, een netwerk opbouwen en inzicht krijgen in de zakencultuur van het land. De focus ligt op individuele matchmaking, één op één afspraken die worden gemaakt aan de hand van een samen met de deelnemer opgesteld bedrijfsprofiel.

Hieronder een overzicht van de handelsmissies van de Metaalunie in 2011/2012:

2011

Zwitserland 27 – 30 juni 2011

De missie is zeer geschikt voor kennisintensieve toeleveranciers. Zürich en Bazel zijn voor toeleverproducten de twee belangrijkste industrieregio’s van Zwitserland. De drie meest kansrijke afzetmarkten zijn vooral machinebouw, elektrotechniek en metaalbewerking (MEM-sector). In Zwitserland is de vraag groot naar kwalitatief hoogwaardige en zeer specifieke producten, onderdelen en systemen.

De handelsmissie naar Zwitserland wordt georganiseerd door PSPS consultants export & investment services samen met de Koninklijke Metaalunie en de NEVAT.

Turkije 3 – 7 oktober 2011

Volop kansen voor Nederlandse ondernemers in de machinebouw en in toelevering en engineering van componenten en halffabricaten. Het strategisch gelegen Turkije is één van de snelst groeiende economieën. Nu Turkije bezig is met een eventuele toetreding tot de EU, worden hogere producteisen gesteld. De Turkse industrie investeert daarom in een hoogwaardig machinepark. Izmir en Bursa zijn economisch en industrieel sterke regio’s. De handelsmissie naar Turkije wordt georganiseerd door de Koninklijke Metaalunie samen met kennispartner Eunite en het Turkije Instituut.

2012

India februari 2012

De snelgroeiende Indiase markt heeft behoefte aan hoogwaardige producten. Het MKB, dat bekend staat om haar slagvaardigheid, innovatiekracht en hightechmachines,-systemen en -procedés, sluit hierbij goed aan. De Indiase economie is één van de hardst groeiende ter wereld. India zal op korte termijn een stabiele top-5 wereldeconomie zijn. India biedt kansen voor bedrijven in de machinebouw (inclusief voedselverwerkende industrie) en voor de kennisintensieve toelevering, bouwproducten en toelevering transportmiddelenindustrie.

De handelsmissie naar India wordt georganiseerd door de Koninklijke Metaalunie samen met de Vereniging FME-CWM en NexusNovus.

Oekraïne 21-24 februari 2012

De Oekraïne maakt een inhaalslag voor wat betreft investeringen. Tevens wordt verwacht dat de consumptie van voedingsmiddelen in de periode 2011-2015 in lokale valuta zal toenemen met 35,9%. Toch is de voedingsverwerkingindustrie in Oekraïne nog niet goed ontwikkeld. Dit is mede te wijten aan de lage mate van machinetechnologie, een gebrek aan grondstoffen, lage kwaliteitsnormen en een niet goed ontwikkelde distributie. De vraag naar traditionele bakkerijproducten, zoals het Oekraïense tarwebrood, neemt af. De vraag naar nieuwe soort producten neemt juist toe. Immers om aan de kwaliteitseisen te voldoen, zijn hoogwaardige machines nodig. Dit biedt grote kansen voor Westerse producenten van machines in de bakkerijsector.

De handelsmissie naar Oekraïne wordt georganiseerd door de Nederlandse Export Combinatie (NEC) samen met de Nederlandse Bakkerijtechniek (NBT), Koninklijke Metaalunie, Tebodin.

UK, missie Ecobuild beurs 19-22 maart 2012

De Britse markt voor duurzame woningbouw, waarbij isolatie, energiebesparing en duurzame energiewinning centraal staan, biedt zeer goede kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ter ondersteuning en promotie van Nederlandse leveranciers van duurzame oplossingen voor de bouw is gekozen om een beursdeelname en conferentie te organiseren tijdens Ecobuild 2012 in Londen. Ecobuild is momenteel ’s werelds grootste beurs op het gebied van duurzaam bouwen en ‘domestic’ renewables.

De handelmissie naar Ecobuild wordt georganiseerd door de Nederlands Britse Kamer van koophandel (NBCC) samen met de Koninklijke Metaalunie.

Duitsland juni 2012

In het bijzonder voor bedrijven binnen de machinebouwsector is de Duitse markt qua omvang en attractiviteit interessant. Vooral in de westelijke deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn grote agglomeraties van OEM’s en de bijhorende toeleveringsbedrijven in de metaalindustrie gevestigd. Vooral de omvang en daaraan verbonden de economische potentie van de Duitse markt maakt deze tot de meest belangrijke exportbestemming voor het Nederlandse MKB.

De handelsmissie naar Duitsland wordt georganiseerd door de Koninklijke Metaalunie samen met Gateway to Germany.

Frankrijk november 2012

De Franse markt biedt kansen voor Nederlandse metaalbedrijven zoals machine- en modulebouwers en toeleveranciers van producten met een hoge toegevoegde waarde. De Franse toeleveringsindustrie is na Duitsland de grootste van Europa. De Franse metaalsector is interessant vanwege het belang van deze sector wereldwijd. Daarnaast dient de Franse sector, als gevolg van de bovengenoemde ’technology-pull’, continu te innoveren.

De handelsmissie naar Frankrijk wordt georganiseerd door de Koninklijke Metaalunie samen met Transfer Latin Business Consultancy.

Meer informatie over de handelsmissies en/of internationaal ondernemen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Machine-industrie goed voor 10% van export naar Rusland

21-03 Bijna tweeduizend bedrijven importeerden goederen uit Rusland. Ook hier zijn de groothandelaren de grootste…

Materialen

Staalimporten dempen prijsstijgingen

12-07 De koopgraagte van veel staalhandelaren, service centers en verbruikers is in juni behoorlijk afgenomen,…

Bedrijf en Economie

MKB-metaal bezorgd om stijgend ziekteverzuim

12-11 Het ziekteverzuim in het MKB-metaal is aan een sterke opmars bezig, waardoor steeds meer…

Bedrijf en Economie

Kleinste verbetering in twee jaar – NEVI PMI november 56.1

03-12 De NEVI PMI daalde van 57.1 in oktober naar 56.1 in november, wat de…

Bedrijf en Economie

Van Leeuwen Buizen versterkt dienstverlening aan machinebouw

02-05 De Van Leeuwen Buizen Groep heeft de activiteiten van Ferrostaal Piping Supply overgenomen, een…

Automatisering

Export machines naar Amerika is ‘vak apart’ geworden

02-05 Zeker sinds een aanpassing in de regelgeving is het exporteren van machines naar Noord-Amerika…

Bedrijf en Economie

Producenten van halffabricaten boeken grootste groei

01-03 De Nederlandse industrie groeit al 58 maanden achtereen en liet in februari zelfs een…

Bedrijf en Economie

Handelsmissie Metaalunie naar Denemarken

10-01 Koninklijke Metaalunie organiseert van 8 tot en met 11 april een handelsmissie naar Denemarken.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X