Hevami demonstreert richt-, ontbraam- en schuurmachines

Hevami demonstreert op de Techni-Show weer vele machines live. Dit jaar voor het eerst ook een tweetal ontbraammachines van het fabricaat Löwer. Zo wordt er een 300 mm brede doorloop ontbraammachine getoond waarmee gemakkelijk zeer kleine delen ontbraamd kunnen worden, maar ook lange smalle delen.

Verder wordt ook de SwingGrinder gedemonstreerd welke met name geschikt is voor ontbramen van kleinere delen waarbij eventueel ook grotere delen ontbraamd kunnen worden. Daarnaast wordt er een ook een 600 mm brede breedband ontbraammachine van het fabricaat Ernst getoond, welke in één doorgang de plaatdelen kan ontbramen en indien gewenst kan afronden. Verder worden er een hydraulische richtmachine en een buizenschuurmachine gedemonstreerd. Ook zal weer een langbandschuurmachine worden getoond voor het effectief bewerken van lasnaden inclusief het aanbrengen van een finishing, eventueel geheel automatisch.

Ontbraammachines

De Löwer Swinggrinder ontbraammachine is volgens Hevami het perfecte alternatief voor bedrijven die af willen van het handmatig ontbramen, maar tegelijkertijd de investering in een breedband ontbraammachine te hoog vinden. De bewerking middels de Swinggrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen en daarnaast drie tot vier keer zo snel en in vergelijking met een breedband ontbraammachine goedkoper in aanschaf.

De roterende schuurkop is gemonteerd op een balansarm zodat de schuurkop zich makkelijk laat bewegen. De schuurdruk ontstaat door het aggregaat licht naar beneden te drukken zodat het gehele werkstuk gelijkmatig wordt ontbraamd. Daarnaast wordt een 300 mm brede CrossMaster gedemonstreerd welke opgebouwd is met vergelijkbare schuuraggregaten als de SwingGrinder met dat verschil dat het een doorloop ontbraammachine is, zodat er nog gemakkelijker wordt ontbraamd.

Breedbandontbraammachines

De nieuwe 600 mm brede Ernst-Pluto breedbandontbraammachine is met name geschikt voor het ontbramen van autogeen-, plasma- en lasersnijdelen. Deze machine is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van staalbouwbedrijven en kleinere snijbedrijven welke geringere hoeveelheden en overwegend kleinere werkstukken willen ontbramen. Om de bewerking van deze kleine stalen delen te vereenvoudigen is de gehele machine voorzien van een magneetbaan zodat werkstukken tot het formaat creditkaart probleemloos perfect ontbraamd kunnen worden. Mocht men de machine willen gebruiken voor de bewerking van roestvrijstaal dan wordt de machine in plaats van een magneetbaan voorzien van een vacuümtransport. Ook de 600 mm brede Pluto is voorzien van de flexibele slijpwals en een extra tolerantiecompensatie zodat men tot 6 mm tolerantie en kromtrekking van het plaatwerk kan compenseren. Indien men naast het ontbramen de delen ook sterk wil afronden heeft men de machine voorzien van lamellenborstels zodat de snijkanten intensief afgerond kunnen worden.

Richtmachines

De in Duitsland gevestigde producent Arku levert een compleet programma aan hoogwaardige richtmachines. Van precisie richtmachines voor plaatdelen van 0,5 tot 50 mm plaatdikte tot hoge capaciteit machines voor de coilverwerking. Verder integreert men de machines in persstraten en levert men bandtoevoer installaties voor profileerlijnen en bandafkortinstallaties. Omdat de voordelen van het richten bij veel bedrijven nog niet bekend is, zal Hevami hier wederom aandacht aan besteden. Zo wordt een 1650 mm brede hydraulisch richtmachine gedemonstreerd, waarmee platen van 0,5 tot 12 mm te richten zijn. Naast het vlak maken van de plaatdelen zijn er voordelen te behalen met gerichte delen in de nabewerking zoals het kanten en het lassen.

Buizenschuurmachines

De NS buizenschuurmachines zijn geschikt voor het schuren van ronde en ovale buizen. De planetaire aandrijving garandeert de beste prestatie voor gebogen ronde buizen. De optionele automatische invoer verhoogt de productie en kwaliteit bij rechte buizen. Op de beurs wordt het type ML100 gedemonstreerd, welke geschikt is voor buizen van Ø10 tot Ø114 mm. Dit type wordt onder andere veel toegepast binnen de trappenindustrie. Het standaard programma biedt echter oplossingen van buizen met een diameter van Ø5 tot Ø310 mm zowel in droge als natte uitvoering.

Langbandschuurmachines

Wegens de grote belangstelling in 2010 zal ook dit jaar een langbandschuurmachine (type ZBS) tentoongesteld worden. Geïnteresseerden kunnen eigen producten tijdens het beursbezoek laten bewerken. Indien men hiervan gebruik wil maken is het noodzakelijk om dit voorafgaand aan de beurs met Hevami af te stemmen. Middels de ZBS machine kan men effectief lasnaden bewerken. Doordat de schuurbanden kantelbaar zijn is het mogelijk om ondermeer driedimensionale werkstukken perfect af te werken.

Werpstraler

Ook toont Hevami een model van een draadband straalmachine. Dit type wordt steeds vaker toegepast om giet- en snijdelen te stralen, omdat de draadband een makkelijke doorvoer door de machine mogelijk maakt. Daarnaast zal Hevami de magnetische vloerreiniger (bezem) demonstreren waarmee de omgeving makkelijk en stofvrij ontdaan kan worden van ferritische delen. Rump is een toonaangevende producent van straalmachines. Dit komt onder andere tot uiting in het feit dat Rump binnen de gieterij-industrie in Duitsland een marktaandeel heeft van meer dan 40%. Algemeen gesproken is dit de industrie waar de hoogste eisen aan straalmachines worden gesteld.

Cabines

Middels Auer is Hevami in staat standaard cabines te leveren, maar tevens volledig geautomatiseerde cabines. Op de Techni-Show wordt een injectie straalcabine getoond, type ST 1000 J, welke het meest toegepaste type is. Deze cabine is voorzien van een vast aangebouwde professionele patronenfilter voor een goed zichtvermogen. De cabine kan voor de diverse straaltoepassingen ingezet worden.

Hevami, hal 7, standnummer C050

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Alles in dienst van kwaliteit

16-08 Productieleider Erwin Stokman heeft de stormachtige ontwikkeling van de werkplaats van begin af aan…

Oppervlaktetechniek

Timesavers pakt uit op Tolexpo in Parijs

28-04 Dat is allereerst de nieuwste versie van de compacte roterende borstelmachine: de 32 RB…

Plaatbewerking

Schuren en kanten breken op aparte machines levert Metaco veel tijdwinst op

14-03 Metaco (twintig medewerkers) is een toeleverancier van plaatwerk. Het bedrijf biedt lasersnijden, ponsen en…

Plaatbewerking

De slijptol is bij MWA steeds minder te horen

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

Plaatbewerking

Efficiënt ontbramen

18-12 De Fladder CC is een compacte machine met een footprint van slechts 1,5 vierkante…

Plaatbewerking

Meer ruimte voor Buvac, probleemoplosser in oppervlaktebewerking

28-09 Gecam is onder andere producent en leverancier van een compleet programma ontbraammachines met werkbreedtes…

Plaatbewerking

Radius 2 mm met nieuwe RotoMaster ontbraammachine van Loewer

14-09 Veel mensen zijn bekend met de SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine van Loewer. Deze werken…

Plaatbewerking

Finish-proces laat zich goed automatiseren

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X