Hevami levert enorme platenschuurmachine aan Van Geenen

0

Van Geenen Metaalfinishing in Rijssen heeft onlangs een mega langbandschuurmachine van het fabrikaat Kuhlmeyer aangekocht bij Hevami Oppervlaktetechniek uit Veghel.

Nadat Van Geenen in 2010 reeds een vergelijkbare machine met een werkbereik van 6×6 meter had aangekocht, had men vanwege de vraag uit de markt behoefte aan een nog veel grotere platenschuurmachine. De keuze is uiteindelijk gevallen op een LBS langbandschuurmachine met een schuurbereik van 12×4 meter. Los van de afmetingen zijn de technische specificaties vergelijkbaar met de reeds bestaande machine. Zo schuurt ook de contactwals van de nieuwe machine continu met een gelijke druk waarbij tegelijkertijd toleranties tot 3 à 4 cm opgevangen worden zodat er een perfecte finishing ontstaat. Om deze reden is ook deze machine volgens Hevami Oppervlaktetechniek bij uitstek geschikt om warmgewalst RVS te slijpen aangezien de conventionele technieken geen antwoord hebben op de plaattoleranties welke bij warmgewalst rvs aanwezig zijn.

Omdat plaatsing van de nieuwe machine in de huidige productiehal niet meer mogelijk was heeft Van Geenen tevens besloten een nieuwe hal te bouwen waarin de machine optimaal geplaatst kan worden. Naar verwachting zal de nieuwe Kuhlmeyer langbandschuurmachine eind november operationeel zijn bij Van Geenen.