HGG (25) bouwt snijmachines en snijdt zelf

HGG ontwerpt en bouwt snijmachines voor buizen, kokers, balken en andere profielen voor eindgebruikers overal ter wereld, maar komt ook naar opdrachtgevers toe om op locatie met autogeen of plasma technieken te snijden in 3D-profielen. Het bedrijf viert dit jaar het 25-jarig bestaan.

Het in het Noord-Hollandse Wieringerwerf gevestigde HGG is ooit opgezet als ontwerper en samensteller van machines voor het snijden van buizen voor eigen gebruik door een las- en constructiebedrijf. Het ontwerpen en bouwen van deze machines heeft hoge vlucht genomen. De autogeen of plasma snijdende machines worden nu ontwikkeld en geproduceerd voor grote buis-, balk-, koker- en andere profielverwerkende bedrijven over de hele wereld en zijn door hun modulaire opbouw snel te assembleren en in gebruik te nemen. Scheepswerven, offshore constructies bouwende werven en andere metaalverwerkende bedrijven vragen aan HGG – met verkoopkantoren in de Verenigde Staten, China, India en Singapore – om voor een bepaalde bewerking een oplossing te bedenken. HGG bouwt dan op basis van die klantenspecificaties een veelal mobiel inzetbare snijmachine.

HGG beschouwt zichzelf dan ook primair als R&D-organisatie en heeft een grote software ontwikkelafdeling voor het samenstellen van programmatuur voor de besturing van de machines. De nieuwste ontwikkeling is een visiongestuurde balkensnijmachine waarvan de lasers voor de plaatsbepaling en de visioncamera’s voor het bewerkings- en controleproces door het HGG-softwaresysteem worden bewaakt en bestuurd.

“Wij bouwen deze machines met precisie onderdelen die door andere bedrijven zijn ontwikkeld en gebouwd maar vaak ook weer op basis van door ons aangeleverde specificaties”, zegt HGG-directeur Marco Karman. Hij zorgt met zijn software afdeling voor de ‘embedded software’ besturing van de machines en met zijn assemblage-afdeling voor de complete realisatie van de apparatuur. De kwalitatief hoogwaardige onderdelen komen uit alle delen van de wereld en worden in Wieringerwerf ingebouwd in de snijmachines, die vervolgens eerst uitgebreid worden getest. Met praktijkopdrachten, want HGG is ook een loonsnijbedrijf.

Loonsnijder

HGG heeft namelijk veel klanten die zelf geen eigen snijmachine bezitten. Veel offshore operators en hun contractors bijvoorbeeld hebben regelmatig nieuwe balken, kokers of buizen nodig die in een speciaal profiel zijn gesneden. Maar het loont niet voor deze bedrijven om een eigen snij-unit op te zetten en dus besteedt men die specialistische snijwerkzaamheden uit. HGG heeft uiteraard veel kennis en ervaring met snijwerkzaamheden doordat zij enerzijds ooit als snijdend bedrijf begonnen is maar ook vanwege het testen van de zelfgebouwde machines. Deze deskundigheid komt dan ook de klanten ten goede. “We snijden hier in onze werkplaats – die tevens onze showroom is omdat klanten hier de machines in gebruik kunnen zien – allerlei buizen, kokers en balken en profielstukken voor derden”, zegt Karman. “Maar we nemen onze apparatuur ook mee naar opdrachtgevers om in hun bedrijf een bepaalde snij-opdracht uit te voeren. We demonteren dan onze eigen machine en bouwen die op locatie weer op, waarna onze specialist ter plekke het snijwerk uitvoert”.

Zoals gezegd ontwerpt HGG ook regelmatig nieuwe apparatuur voor de toepassing van nieuwe technieken. Bijvoorbeeld een machine om bochten in pijpen en kokers in te korten of er gaten in aan te brengen. Deze zogenoemde ‘elbow’ bewerkingsmachine is voortgekomen uit vragen van klanten om een bepaalde toepassing. Nieuw is ook een machine voor ‘cladding’. Dit apparaat brengt een chroomlaag aan op staal via een lasproces in plaats van via chemische baden. De machine werkt nauwkeurig en is milieuvriendelijker dan het conventionele badproces waarbij zware afzuigapparatuur en luchtzuiveringssystemen nodig zijn.

Nog een noviteit is een speciaal balkensnijsysteem en ook ontwikkelde HGG onlangs een systeem voor het opzetten van ‘footprints’ op buizen, kokers en balken. “Wij plaatsen op vooraf aangegeven referentiepunten een markering, waar later door andere bedrijven bijvoorbeeld ogen of haken of opzetstukken moeten worden aangebracht. De technische tekening wordt als het ware op het staal van het materiaal weergegeven via onze CNC-gestuurde plaatsbepalingmachine. De klant hoeft dan niet na aankomst van het basismateriaal eerst alle meetwerkzaamheden en markeringen uit te voeren maar kan gelijk aan het werk. Dit bespaart enorm veel tijd bij die eindgebruiker”, aldus Karman.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

‘Samenwerking met SafanDarley levert resultaat op’

21-04 De onderneming is gevestigd in twee fraaie hallen op een zichtlocatie langs de A50.…

Plaatbewerking

247 Lasersnijden groeit razendsnel

05-04 Het bedrijf van Michiel de Hoog en Oscar van Buijtene groeit dus razendsnel. “Veel…

Toeleveren

Schmalz biedt oplossingen voor elk uitraapprobleem

19-10 Een snijmachine beladen met een volle plaat is geen probleem, maar het van de…

Plaatbewerking

Snijkwaliteit sterk punt van fiberlasers Cutlite Penta

25-08 Fiber Laser Benelux in Ede vertegenwoordigt de fiberlasersnijmachines van Cutlite Penta in de Benelux.…

Plaatbewerking

KS Profiel snijdt gaten in profielen op buislaser

05-04 KS Profiel in Moerdijk heeft geïnvesteerd in een buislaser, die is gekocht van Weber…

Verbinden

Mobiele las- en snijsystemen bij Koike

06-11 Fabrikant van CNC-snijmachines en portable snij- en lasapparatuur Koike, zal tijdens de Welding Week…

Plaatbewerking

Maatwerk in staal voor rolframepers

10-04 De Duitse firma Wiedenmann-Seile produceert onder meer klantspecifieke hydraulische persen met tot wel 1.000…

Plaatbewerking

Nieuwe slijtdelensets voor XPR-snijsystemen

06-03 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, is begonnen met de verzending van slijtdelensets…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X