Hit Blower van Dormac blaast spanentransporteur schoon

0

De Hit Blower is een eenvoudig maar doeltreffend en kostenbesparend apparaat voor het schoonhouden van spanentransporteurs. Dormac CNC Solutions is dealer van dit apparaat.

Met lucht verwijdert de Hit Blower spanen, die vastgeplakt zitten aan de ketting van de spanentransporteur van draaibanken en bewerkingscentra. Deze spanen stapelen zich op in de vloeistoftank en zorgen ervoor dat de machine regelmatig stilstaat omdat de koelvloeistoftank schoongemaakt moet worden. Dankzij de Hit Blower wordt de frequentie van het schoonmaken drastisch verlaagd zodat het mogelijk wordt om meer rendement uit de machine te halen. De Hit-blower verzamelt efficiënt de spanen van de transporteur in de spanenbak.

Het apparaat is volgens Dormac bedoeld voor kortspanige materialen waarvan de spanen blijven plakken aan de ketting. Deze spanen die gemaakt worden bij de volautomatische productie van onder andere messing, gietijzer, aluminium en plastic worden eenvoudig verwijderd van de spanentransporteur door de lucht bediende Hit-blower unit.

De Hit Blower is eenvoudig te installeren en werkt tegelijkertijd met de spanentransporteur. Hij is bruikbaar op bijna alle kettingtransporteurs. De unit is gemaakt met het oog op duurzaamheid, heeft een lange levensduur en geen onderhoud nodig. Omdat het schoonmaken wordt gedaan door middel van perslucht, veroorzaakt het geen slijtage aan de ketting van de transporteur.

Demonstratiefilmpje Hit Blower