Hogetex introduceert nauwkeurige en handzame ruwheidsmeter

Hogetex uit Varsseveld introduceert een nieuwe ruwheidsmeter op basis van een Piezoelektrisch systeem, de HRT-120. Deze ruwheidsmeter voor het precies bepalen van de ruwheid naar Ra, Rz, Rq en Rt heeft een groot OLED-scherm met achtergrondverlichting.

De parameters zijn Ra (Ra = aritmetische ruwdiepte), Rz (Rz = gemiddelde ruwdiepte), Rq (Rq = Kwadratische Middenruwheid), Rt (Rt = maximale ruwheid). De ruwheidsmeter is ideaal voor snelle metingen. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en heeft toch een hoge herhaalbaarheid van de meetwaarden. Na het drukken van de meetknop tast de piezoelektrische mikrotaster de ruwheid af van het werkstuk, en binnen seconden geeft hij de waarde Ra, Rq, Rz, of Rt aan. Het apparaat is ook geschikt voor cilindrische of schuine vlakken. De Piezoelektrische taster heeft een veiligheidsschuif om beschadigingen te voorkomen. De ruwheidsmeter wordt geleverd met een ruwheidsvergelijkingsplaat en een houder hiervoor. Deze kan worden gebruikt om het apparaat te kalibreren of te controleren. Het product is te verkrijgen via de website van Hogetex.

Hogetex is specialist op het gebied van meten, spannen en verspanen. De producten worden door de inkoopafdeling over de hele wereld gezocht en vaak op eigen specificatie geproduceerd. Op de  website staan meer dan 5000 producten. Hogetex beschikt over een centraal magazijnsysteem in Varsseveld waarbij deze producten op voorraad worden gehouden. Hogetex heeft meerdere meet- en spandeskundige op de verkoopafdeling, die klanten met hun meetproblemen kunnen helpen. Tevens heeft Hogetex eigen vestigingen in België en Duitsland.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Voorkom eenvoudig fouten bij het tellen van voorraden

09-06 Een telweegschaal is het ultieme meetinstrument om snel en nauwkeurig uw productvoorraden te  tellen…

Verspanen

Hembrug met Mikroturn 100 Superfinish op EMO

08-09 Hembrug Machine Tools, fabrikant van harddraaimachines, zal tijdens de komende EMO in Milaan de…

Geen categorie

Workshop DPT over meten ruwheden en koelsmeermiddelen

17-12 Dutch Precision Technology, de branchevereniging voor precisieverspaning, organiseert op 21 januari in samenwerking met…

Geen categorie

Nieuwe detectoren voor controle op dubbele plaat

29-04 F. Hoffmann in Zwijndrecht heeft onder de typeaanduidingen A100 en I100 een tweetal nieuwe,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen