Holland-paviljoen op vakbeurs Laser in München

0

Nederlandse bedrijven uit de sectoren photonica, optische technologie en precisietechnologie kunnen zich inschrijven voor een gezamenlijk paviljoen op de wereldwijd toonaangevende beurs ‘Laser World of Photonics’ in München.

Van 23 tot en met 26 mei verwachten de organisatoren van de beurs meer dan 26.000 vakbezoekers uit 70 landen. Organisator van de Holland-stand is de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag. “Voor de deelnemers biedt de Laser een uitstekende gelegenheid om hun netwerk te internationaliseren”, zegt Johan Spijksma, exportadviseur bij de DNHK. “De bezoekers van de beurs zijn de echte beslissingnemers en eindgebruikers uit de maakindustrie en de wetenschap, dus juist de mensen die de ontwikkelingen uit Nederland in het praktijk zullen gaan toepassen.” Op de Laser komt volgens de Handelskamer de gehele branche samen, worden de nieuwste innovaties gepresenteerd en internationale samenwerkingsverbanden gesloten.

Voordeel van het gezamenlijke optreden is volgens Spijksma dat het paviljoen een indrukwekkende oppervlakte van 200 vierkante meter heeft, terwijl iedere deelnemer maar voor een klein stukje hoeft te betalen. “Standbouw, pr-activiteiten en de organisatie van een matchmaking zijn voor de deelnemers kosteloos”, aldus Spijksma. “Enkel de kosten van de eigen ruimte – 9, 12 of 16 vierkante meter – worden doorberekend.” In totaal biedt het Holland-paviljoen plaats aan 15 Nederlandse exposanten.

De DNHK organiseert het paviljoen in opdracht van het Agentschap NL en in samenwerking met onder andere het Photonics Cluster Netherlands. Aanmelding is mogelijk tot en met 24 februari.