HPT showt tafelslijpmachine voor ponsgereedschap

0
484

Holland Precision Tooling introduceert de enige op de Nederlandse markt leverbare tafelslijpmachine voorzien van een complete set opnames voor (revolver)ponsgereedschap van het type dikkeschotel (onder andere Finn-Power, Amada en Euromac) of Trumpf.

Deze ValuGrind tafelslijpmachine heeft volgens de Naardense leverancier enkele opvallende eigenschappen, die het tot de meest verkozen slijpmachine voor het onderhoud van ponsgereedschap maken. Zo beschikt de machine over een extra grote Ø160 mm (diamant) slijpschijf voor optimale stempel en matrijs oppervlakte-afwerking. In tegenstelling tot de standaard 125 mm CBN en keramische slijpschijf, gebruikt door de meeste andere leveranciers, garandeert de diamant slijpschijf een superieur gladgeslepen oppervlakte van de stempel en matrijs. Ook het ‘dressen’ van de schijf wordt hiermee geëlimineerd.

Een centraal binnen de slijpschijf gepositioneerde koeling zorgt ervoor dat de koeling direct daar komt waar het is vereist en het voorkomt tevens een overmatige warmte-opbouw, die het gereedschap schade toe kan brengen. Een motorvermogen van 1050 Watt levert de hoge snelheid voor een nauwkeurig en glad slijpbeeld. Vergelijkbare slijpmachines werken langzamer en met minder vermogen (550 tot 750 Watt) motoren. De nauwkeurige diepte-instelling is eenvoudig met stappen van 0,02 mm in te stellen om ‘over’ slijpen te vermijden en een glad en vlak slijpbeeld te kunnen garanderen.

Economisch opbergen

Tevens introduceert HPT economische opbergsystemen voor gereedschappen van pons-, kant- en verspanende machines. Het betreft een compleet leveringsprogramma op het gebied van bedrijfsinrichting en logistiek van het fabrikaat Apfel. Alle informatie over gereedschapopslag, veilige (metaal)schrootverwijdering, gereedschap beschermende en gereedschap logistieke vraagstukken en de daarbij behorende hefsystemen van Apfel is tijdens METAVAK verkrijgbaar op de stand van HPT.

Holland Precision Tooling

Standnummer 506

Vraag hier  gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers