Huisman jubileert met open dag

0

Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel viert op vrijdag 17 juni het 35-jarig bestaan met een open dag.

In 1976 namen Theo en Loes Huisman het bedrijf Verspuy over. Zij wijzigden de naam in Huisman. Kernactiviteit was de handel in potgrond, turf en tuinproducten. In de loop der jaren kwamen hier de Hoek gassen bij. Het tuinbedrijf veranderde in een gasbedrijf en werd steeds professioneler; de eerste stap naar specialisatie in technische gassen en lasapparatuur werd gemaakt. Tevens richtte het bedrijf zich op patiënten in de thuissituatie voor het leveren van medische zuurstof.

Langzamerhand groeide het bedrijf uit zijn jasje en in 1988 werd een nieuw bedrijfspand gebouwd aan de Marconistraat. De zonen Joost en Michel kwamen in het bedrijf. In 1995 ontstaat Huisman Gassen voor de industrie en Huisman Mediap voor de medische activiteiten. In 2001 volgt de ISO 9001:2008 certificering. Door strengere regelgeving volgt in 2004 een splitsing in Huisman Gassen en Lastechniek BV (verkoop en verhuur van technische en vloeibare gassen, propaan, las- en snijapparatuur en brandblusapparaten) en Huisman Mediap BV (verkoop en verhuur van medicinale gassen en apparatuur, drink- en sondevoeding en disposables).

In 2006 doen Theo en Loes Huisman een stapje terug. Huisman stopt als HoekLoos depothouder en brengt na forse investeringen onder eigen label cilindergassen op de markt. In 2008 groeit de Huisman Groep sterk en met de aankoop van het naastgelegen pand verhuist Mediap en kan Gassen en Lastechniek verder groeien, mede dankzij de verwerving van het importeurschap van de SOL lasapparatuur. Dit jaar is er wederom geïnvesteerd in cilinders en tontanks voor de koudemiddelen branche, zodat Huisman Groep met recht kan zeggen dat het de trotse eigenaar is van een compleet cilinderpark in Tiel.

De open dag op 17 juni is van 14.00 tot 20.00 uur. Het wordt een feestelijke dag met een kleine beurs in samenwerking met een aantal leveranciers en nog veel meer.