Huisshow Hermle trekt 1900 bezoekers

0
308

De Duitse machinebouwer Hermle mocht op haar huisshow in Gosheim (13-16 april) meer dan 1900 bezoekers van ruim 800 firma’s begroeten. Zij maakten onder meer kennis met het nieuwe robotsysteem RS 05 en de palletwisselaar PW 850.

Het robotsysteem RS 05 was gekoppeld aan een C 20 U machine. Op slechts 2 vierkante meter grondoppervlak wisselt de robot met een dubbele grijper onderdelen en ruwe materialen van de matrijzenpallets direct in de werkruimte. In het geïntegreerde magazijn is plaats voor maximaal zestien matrijzenpallets.

De palletwisselaar PW 850 die was verbonden met een hogesnelheids 5-assig bewerkingscentrum C 42 U dynamic, kan een maximale last aan van 850 kg. Het systeem bestaat uit een NC-gestuurde eenheid en een draai-eenheid met dubbele grijper.

Hermle was tevreden met het aantal bezoekers, maar vond het tevens interessant om te horen dat veel klanten wegens de drukte in hun eigen bedrijf niet of slechts met weinig mensen konden komen. Dertig procent van de bezoekers kwam uit het buitenland, waarbij met name de buurlanden van Duitsland goed waren vertegenwoordigd. Uit China kwamen slechts weinig klanten, omdat tegelijkertijd in Beijing de belangrijkste machinebeurs van China werd gehouden.