Hurco presenteert nieuwe look en nieuwe CNC-machineserie

0
209

Hurco presenteert op de vakbeurs AMB in Stuttgart (18 t/m 22 september) een totaal nieuwe look. Niet alleen een nieuw logo, een nieuwe slogan ‘mind over metal’, maar ook de geheel nieuwe high speed CNC-machineserie wordt aan het publiek getoond.

Deze nieuwe look reflecteert Hurco’s toewijding tot innovaties, die verspanende bedrijven helpen de vruchten te plukken van de geavanceerde ontwikkelingen in zowel de CNC-besturing als de nieuwe high-speed CNC-machineserie. “Het zijn juist deze verspanende bedrijven, die nog steeds moeite hebben met het vinden van gekwalificeerde mensen om hun CNC machinepark optimaal in te zetten”, stelt Hurco. “Onze machines lossen dit probleem op vele vlakken op dankzij gepatenteerde besturingstechnologie, die de meest complexe bewerkingen sterk vereenvoudigt, efficiënter maakt en zodoende de totale productiviteit en winstgevendheid verbetert.”

De geheel nieuwe high speed CNC-machineserie is uitgerust met hoogtoerige motorspindels, direct drive servomotoren, snelle toolwisselaars en met de geavanceerde en gepatenteerde software Hurco Ultimotion. Highlight op de AMB in Stuttgart wordt de nieuwe 5-assige Hurco VMX42SRTi met een zwenkkop en een compleet in het bewerkingsvlak verzonken ronddraaitafel met krachtige en snelle torque aandrijving. Maar ook de VMX10HSi, de VMX24HSi en de VMX42HSi worden onder spaan getoond met hoofdaandrijvingen tot wel 20.000 rpm en HSK-toolopnames. Met ijlgangen tot 45 m/min wordt hun high speed onderstreept.

De alleen bij Hurco verkrijgbare Ultimotion-software is wellicht de grootste sprong voorwaarts, die na jarenlange ontwikkeling niet alleen zorgt voor een heel hoge oppervlaktekwaliteit van de verspaande onderdelen maar zelfs tot 30% snellere bewerkingstijden op de klokken zet. “Met een 2GHz processor, 2 Gb RAM, 64 Gb HDD, een variabele look-ahead tot 10.000 regels en een regelverwerkingssnelheid onder 0,5 milliseconde, zal ook elke CAM-programmeur smullen van onze uitgebreide high speed mogelijkheden”, aldus Hurco.