Hypertherm klaar voor Euroblech

Drie maanden voor de start van de Euroblech (23-27 oktober in Hannover), geeft Hypertherm al een inkijkje in wat het op deze internationale vakbeurs voor plaatbewerking zal laten zien. Uiteraard komt Hypertherm met zijn nieuwste snijtechnologie en -systemen, onder meer in de vorm van live-demonstraties.

Onder meer zullen enkele nieuwe mogelijkheden van de HyPerformance HPRXD-producten worden getoond. Hiermee kunnen de eindgebruikers meer mogelijkheden en flexibiliteit krijgen voor uiteenlopende snijtoepassingen. Verder zal een nieuw gemechaniseerd en handbediend plasmasysteem voor snijden en gutsen zijn wereldwijd debuut maken.

Ook zal Hypertherm een demonstratie geven van Rapid Part en True Hole. Deze technologie maakt deel uit van het Hypertherm Integrated Plasma Cutting Solutions-platform en steunt op een combinatie van hardware en CAM-nestingsoftware. Rapid Part-technologie zorgt ervoor dat de producten van Hypertherm altijd naadloos kunnen worden geïntegreerd, wat productiviteitsverhogend werkt zonder dat de operator iets bijzonders hoeft te doen. De software is voorzien van speciale technieken voor het optimaliseren van bewegingen, volautomatisch aangestuurd door de CNC. True Hole-snijtechnologie voor koolstofstaal resulteert in een aanzienlijk betere gatkwaliteit dan wat vroeger mogelijk was met plasma. Ook dit wordt geheel automatisch mogelijk gemaakt zonder dat de operator iets speciaals hoeft te doen.

Twee nieuwe HyIntensity-fiberlasersystemen (2,0 kilowatt en 1,0 kilowatt) zullen op de beurs uitgebreid worden gedemonstreerd. Deze nieuwe systemen komen bij het in 2010 geïntroduceerde systeem van 1,5 kilowatt, het volledig geïntegreerde fiberlasersysteem dat specifiek werd ontwikkeld voor (fijne) snij- en markeertoepassingen. Dit systeem omvat de voeding, snijkop, gastoevoer, operatorconsoles, bewegingsregelingen én software.

De Powermax-familie is uitgebreid met de Powermax105, de krachtigste Powermax tot dusver. Het nieuwe luchtplasmasysteem op 105 ampère is geschikt voor het handbediend en geautomatiseerd snijden en gutsen van metaal (snijden tot 32 mm, scheiden tot 50 mm dikte). De Powermax105 heeft dezelfde technische basis als de Powermax65 en Powermax85.

“Hypertherm is volledig gefocust op het ontwikkelen en produceren van krachtige producten die beter snijden mogelijk maken. Het is echt onze missie om onze klanten de beste snijsystemen en service te bieden”, aldus Theo Cornielje, regional director voor de EMEA-regio. “Wij zijn er trots op dat we al deze nieuwe producten en technologieën kunnen demonstreren en introduceren op de grootste internationale vakbeurs voor plaatbewerking.”

Naast deze nieuwe systemen en verbeterde technologie laat Hypertherm zijn complete lijn CAM-nestingsoftware en automatiseringsproducten zien, evenals de toorts- en slijtdelentechnologie die Hypertherm levert onder de merknamen Hypertherm en Centricut.

Hypertherm

Stand D50, hal 13

Website Euroblech

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Aan de Stegge Snijtechniek investeert in plasma- en autogeen snijden

22-02 De afmetingen van de machine zijn 3.000 x 6000 mm, wat in de toekomst…

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Toeleveren

Schmalz biedt oplossingen voor elk uitraapprobleem

19-10 Een snijmachine beladen met een volle plaat is geen probleem, maar het van de…

Plaatbewerking

De Boer Snijbedrijf breidt plasma snijcapaciteit fors uit

07-09 De Boer Snijbedrijf in Uitgeest breidt de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit…

Featured

Metamorfose MWA krijgt gestalte met twee topmachines

26-05 ‘Snijspecialist’ staat er nu nog met grote letters op de voorgevel van het bedrijfspand…

Plaatbewerking

Plasmasnijsysteem Q klaar voor Industrie 4.0

03-11 De Duitse fabrikant Kjellberg Finsterwalde heeft zijn nieuwe plasmasnij-installatie Q geïntroduceerd. De Q 3000…

Plaatbewerking

Nieuwe slijtdelensets voor XPR-snijsystemen

06-03 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, is begonnen met de verzending van slijtdelensets…

Plaatbewerking

Roterende toortshulzen voor afgeschuind snijden en robotsnijden

28-02 Hypertherm introduceert drie nieuwe toortshulzen voor toortsen en slangensets voor XPR- plasmasnijden. De hulzen…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X