Hypertherm presenteert krachtiger variant van luchtplasmasysteem Powermax

0

Snijsystemenfabrikant Hypertherm introduceert met de Powermax105 een nieuw luchtplasmasysteem op 105 ampère dat geschikt is voor het handbediend en geautomatiseerd snijden en gutsen van metaal (snijden tot 32 mm, scheiden tot 50 mm dikte).

De Powermax105 heeft dezelfde technische basis als de Powermax65 en Powermax85 en is het resultaat van vier jaar onderzoek, ontwikkeling en tests. Enkele kenmerken van het nieuwe systeem zijn een hogere snijsnelheid, betere snijkwaliteit en langere levensduur van de slijtdelen. Duramax-toortsen zijn er in zeven verschillende stijlen voor veelzijdigheid bij het snijden en gutsen, ongeacht de toepassing (handbediend, gemechaniseerd, robot). De bediening is eenvoudig en er wordt gebruik gemaakt van de gepatenteerde SmartSense-technologie voor automatische aanpassing van de gasdruk om beter en efficiënter te snijden.

De Powermax105 merkt automatisch wanneer slijtdelen versleten zijn. Op deze manier wordt niet alleen de levensduur van de slijtdelen geoptimaliseerd, maar kan tegelijk mogelijke schade aan andere onderdelen of het werkstuk worden voorkomen. Dankzij de zwaarste eisen, een slim ontwerp en grondige tests is de betrouwbaarheid volgens Hypertherm ‘superieur’.