Hypertherm ster in veiligheid

0

Hypertherm, producent van snijsystemen, is door het Amerikaanse ministerie van Arbeid uitgeroepen tot Star Worksite. Dit is een erkenning voor bedrijven die uitzonderlijk goed presteren op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Alleen organisaties met veel lagere letsel- en ziektecijfers dan het gemiddelde in de branche, worden beloond. In 2010 lag het cijfer bij Hypertherm op minder dan één incident per honderd fulltime-medewerkers. Het gemiddelde voor de hele sector lag op bijna acht incidenten per honderd werknemers. Op dit moment zijn er minder dan 2200 bedrijven in de VS die zich Star mogen noemen.

Dr. David Michaels, Assistant Secretary van het Amerikaanse ministerie van Arbeid, en Gerri Fiala, Deputy Assistant Secretary voor Training and Education, brachten een virtueel bezoek aan Hypertherm om de onderscheiding te overhandigen. Ze hielden een videoconferentie vanuit Washington, die werd bijgewoond door honderden Hypertherm-medewerkers en hoogwaardigheidsbekleders uit New Hampshire en Vermont.