Indrukwekkende machine straalt afvalverzamelcontainer in 20 min.

0

Konrad Rump heeft onlangs een zeer grote omloop hangbaan werpstraalmachine geïnstalleerd bij het Duitse bedrijf Faun, producent van afvalverzamelcontainers. De straaltijd voor het stralen van een complete afvalverzamelcontainer bedraagt maximaal 20 minuten.

De transporthangers zijn geschikt voor een containergewicht van 5 ton bij een draaicirkel van 4.500 mm. De maximaal te stralen producthoogte bedraagt 6.900 mm, wat gelijk is aan de lengte van de langste afvalverzamelcontainer. Hieruit volgend is een straalkamer ontstaan met de inwendige maten van 7.000 x 5.500 x 8.700 mm (lxbxh). De straaltijd voor het stralen van een complete afvalverzamelcontainer bedraagt maximaal 20 minuten . Dit wordt bereikt middels acht straalturbines van het type R410 met elk 11 kW motorvermogen. Vanwege de beperkte halhoogte van circa 10,5 meter is de machine voorzien van een extra elevator om de twee bovenste turbines te voorzien van straalmiddel.

De machine staat opgesteld in de productievestiging van Faun in Osterholz-Scharmbeck (D). De aanlevering van de eerste delen van de straalmachine vond reeds in juni 2010 plaats. Op het moment van de eerste aanleveringen moesten diverse andere constructiedelen van de straalmachine nog geconstrueerd worden. Alleen middels deze ‘Just in Time’ methode was het überhaupt mogelijk om de machine in een zeer korte tijd te leveren, zodat deze begin augustus 2010 in gebruik kon worden genomen.

Konrad Rump wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door Hevami oppervlaktetechniek in Veghel.