Inkooporganisatie Zevij boekt 11,5 procent omzetstijging

Zevij, inkooporganisatie voor bouw en industrie, heeft in de eerste 6 maanden van 2011 een omzetstijging geboekt van 11,5% procent. Zevij-directeur Marc de Dobbelaere maakte dit bekend op de jaarlijkse relatiedag van zijn organisatie.

Het thema van de dag was ‘Opbouwen’. Hoe staan we ervoor nu de crisis zijn dieptepunt heeft bereikt en op welke manier gaan we verder? Hoe gaan we om met innovatie en duurzaam ondernemen? Deze vragen stonden centraal. Niet alleen de panelleden en sprekers op het podium probeerden deze vragen te beantwoorden, ook de ruim 350 aanwezigen in de zaal speelden een actieve rol. Zij konden met behulp van een stemkastje hun mening geven over relevante onderwerpen.

De Dobbelaere kon melden dat Zevij in 2010 wederom een groei heeft doorgemaakt. “Zevij heeft niet geleden onder de crisis. Zowel in 2009 als 2010 is er een groei van 5% geweest.” De omzetstijging van 11,5% over eerste 6 maanden van 2011 kwam precies overeen met het ‘marktonderzoek’ dat in de zaal werd gehouden onder de aanwezigen door middel van de stemkastjes.

Een nieuwe toepassing die tijdens de Relatiedag is geïntroduceerd is het ‘Zevij SharePoint’, een platform waar informatie gedeeld kan worden. Zowel leden als leveranciers kunnen er hun actuele omzetgegevens inzien. Leveranciers kunnen verkoopacties tonen en beslissers bij de groothandel worden vervolgens via een alert op de hoogte gebracht.

TV- en radiopersoonlijkheid Margreet Reijntjes leidde de paneldiscussie over de thema’s internet, innovatie en duurzaam ondernemen. De panelleden op het podium waren Wilfred Steeman, directeur Robert Bosch Power Tools en Monique Lamberink, directeur BNL SNA Europe (Bahco), Jos Vandael, directeur Descours & Cabaud BNL en Gerard Seppenwoolde, directeur van de Voskamp Groep. Innovatie is een continu proces, waren beide leveranciers van mening. Wilfred Steeman: “Wij vernieuwen gemiddeld iedere 5 jaar ons complete producten pakket en met onze professionele lijn zitten we dit jaar zelfs nog hoger met vernieuwingen dankzij de li-ion drill drivers.” Het is een uitdaging in zo’n tempo producten in de markt te zetten. “Internet is hierin geen bedreiging, het is een extra distributiekanaal waar we met elkaar voordeel mee kunnen behalen”, aldus Jos Vandael. Alle panelleden waren het erover eens dat de groothandel onmisbaar is om innovaties aan de man te brengen.

Zevij is een coöperatieve inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel. De aangesloten groothandels hebben gezamenlijk 240 vestigingen. Het uitgebreide assortiment omvat alle producten op het gebied van ijzerwaren, gereedschappen, machines en hang- en sluitwerk.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Bus Industrial Tools opent vestiging in Rotterdam

11-03 Bus Industrial Tools heeft een vestiging in Rotterdam geopend. Vestigingsmanager Koos van Vessem kijkt…

Bedrijf en Economie

Omzet Zevij-Necomij naar € 317 miljoen in 2014

06-01 Inkooporganisatie voor de technische groothandel Zevij-Necomij heeft in 2014 een omzet van € 317…

Geen categorie

Brammer steunt Serious Request

27-11 3FM Serious Request 2014 vraagt met het Glazen Huis aandacht voor een stille ramp…

Geen categorie

Oprichter 50-jarige Overveld Groep denkt nog niet aan stoppen

16-04 Toen Johan van Overveld zich in mei 1964 bij de Kamer van Koophandel als…

Bedrijf en Economie

Zevij en Necomij bundelen krachten

19-03 Zevij en Necomij gaan op korte termijn de activiteiten samenvoegen. Het afgelopen jaar is…

Bedrijf en Economie

Omzet Zevij in 2013 op peil gebleven

08-01 Inkooporganisatie voor de technische groothandel Zevij heeft de omzet in 2013 met 229 miljoen…

Bedrijf en Economie

Technische groothandel Kramp fuseert met Deense branchegenoot

02-09 Kramp en Grene, twee van Europa’s grootste technische groothandels in onderdelen en service voor…

Geen categorie

Lasaulec verbetert efficiency centraal magazijn

27-06 Technische Groothandel Lasaulec, met twaalf vestigingen in Nederland, heeft de eerste fase van de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen