Italiaans trio haalt alles uit de pers

F. Hoffmann Machines uit Zwijndrecht werkt sinds kort samen met een drietal Italiaanse bedrijven, die samen complete perslijnen aanbieden, waarmee in één bewerkingsgang snel en efficiënt complete onderdelen uit metaalplaat kunnen worden geproduceerd.

F. Hoffmann is al jaren actief in persen, onder meer als dealer van gerenommeerde Duitse persenbouwers. “Die bouwen uitstekende machines, maar hanteren ook torenhoge prijzen”, stelt directeur Ruud Hoffmann. “Sinds de crisis vraagt de markt echter wat anders. Bovendien moesten we in onze eigen werkplaats vaak nog van alles aan deze perslijnen doen om precies te kunnen leveren wat de klant wilde. We lieten persen bouwen en bouwden deze in Zwijndrecht om. Dat houdt een keer op. Het leveren van een complete lijn vereist tegenwoordig zoveel kennis, dat is niet bij te houden.”

Hoffman ging daarom op zoek naar wat anders. Hij wilde de markt voor persen in Nederland iets anders bieden, maar weigerde te kiezen voor de goedkope oplossingen, die vaak worden aangeboden. Die moeten hem net iets te vaak weer teruggenomen worden omdat de perslijn als geheel niet goed functioneert.

Bundeling van kennis

Twee jaar lang heeft Hoffmann lopen ‘snuffelen’ – zoals hij het zelf zegt – om producenten te vinden van goede richt- en aanvoerapparatuur, persen en gereedschappen. Hij bezocht tal van fabrikanten in diverse landen en kwam uiteindelijk in contact met Ottavio Albini, directeur van het in de regio rond Milaan gevestigde bedrijf Asservimenti Presse, producent van haspels, richtmachines en aanvoersystemen. Via hem kwam Hoffmann ook in contact met OTI, producent van mechanische persen, en gereedschapmaker Digiemme, die tooling voor persen ontwikkelt en produceert. Deze drie bedrijven werken nauw samen bij de bouw van complete perslijnen. Ze zijn alle drie relatief klein, maar door hun samenwerking ontstaat een bundeling van kennis op alle noodzakelijke deelgebieden.

Eind mei nodigde Ruud Hoffmann de Nederlandse vakpers uit voor een bezoek aan de drie bedrijven. Tevens werd een bezoek gebracht aan D-Effe, een stanserij met ruim twintig perssystemen, waarvan de meeste zijn ontwikkeld en gebouwd door de drie eerder genoemde bedrijven.

Dé oplossing

De spil binnen de samenwerking is Digiemme, dat in 1974 is opgericht door Gaetano Donatiello. Zijn bedrijf is altijd eindverantwoordelijk voor de lijnen die de drie samen opleveren. “Meestal komt de klant bij ons met een product dat hij wil produceren”, legt Donatiello uit. “Wij bedenken daarvoor dan de efficiëntste oplossing. Niet een oplossing, maar dé oplossing. Compleetbewerking in één pers, dat is ons doel.”

Donatiello kan vitrines vol producten laten zien, waarvoor hij en zijn collega’s van Asservimenti Presse en OTI de productiesystemen hebben ontwikkeld. Van een sigarendoosje tot en met een onderdeel van een sieraad dat een diamant kan vasthouden; onderdelen voor de automotive, de verwarmingsindustrie en de kantoormeubelenindustrie en allerlei andere industrieën. Allemaal geproduceerd uit metaalplaat. Uit dik materiaal tot pak ‘m beet 8 mm, maar ook uit materiaal van 0,1 mm, waaraan omzichtig een randje moet worden gebogen, zonder dat het scheurt.

Transfersysteem

Het kan allemaal. Digiemme (30 medewerkers) haalt met haar toolingsystemen alles uit de pers wat er in zit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een transfersysteem dat het plaatmateriaal door de pers heen langs de verschillende bewerkingen voert: knippen, stansen, dieptrekken, buigen, lassen et cetera. “Dat is hun grote kracht” aldus Hoffmann. “In Nederland denken we bij persen in stroken en daarmee houdt het op. Hier denken ze verder in het transfersysteem, waardoor veel meer mogelijk is.”

Hoeveel er mogelijk is blijkt uit enkele producten die Donatiello laat zien. Zoals een klein rond onderdeel voor een radiator, dat is diepgetrokken, gebogen en gelast en waarin ook nog eens diverse gaatjes zijn gestanst. Een klant van Digiemme maakt er daarvan 80 miljoen per jaar. Ooit had hij zes verschillende machines nodig om vijftig stuks per minuut te produceren. Nu beschikt hij over zes perslijnen, die er samen 700 per minuut maken.

Een ander voorbeeld is een onderdeel voor een motor. Voorheen werd dit geproduceerd op draaimachines uit blokken massief metaal. Nu gaat de productie uit metaalplaat op één perslijn met twee toolingsystemen voor twee modellen, inclusief koelsysteem voor dieptrekken, met 100 slagen per minuut aanzienlijk sneller. Bovendien is er sprake van een veel efficiënter materiaalgebruik. Voor dat aspect heeft Digiemme sowieso altijd oog. Bij een lijn die ten tijde van het bezoek in opbouw was voor een Turkse producent van scharnieren voor ramen, werd het materiaal zigzag genest. De materiaalbesparing die daardoor wordt bereikt is zo groot dat de klant alleen al daardoor zijn investering in de perslijn snel terugverdient.

Aanvoer

Om zoiets als zigzag nesten mogelijk te maken, is meer nodig dan een goede tooling. Het complete productiesysteem moet kloppen, vanaf de haspel met de coil tot en met de uitstoot van de producten en het restmateriaal. Digiemme geeft haar partners Asservimente Presse en OTI dan ook alle informatie die ze nodig hebben om de optimale aanvoerlijn en pers te bouwen.

Asservimenti Presse (18 medewerkers) behoort tot de topproducenten van aanvoerlijnen in Italië en geldt in eigen land als een grote speler. Het bedrijf is door Ottavio Albini opgericht in 1989 en heeft sindsdien alleen al in Italië bijna 2000 systemen geplaatst. Duitsland is een goede tweede met meer dan 300 systemen. De meeste systemen zet Assrvimenti Presse af in Europa, maar het bedrijf levert en verkoopt wereldwijd.

Een systeem van Asservimenti Presse is geen lijn met hulpstukken, maar meer een compleet machinesysteem. Het zit vol doordachte techniek en maakt gebruik van simpele principes om ervoor te zorgen dat het materiaal altijd op de juiste wijze in de pers wordt gevoerd. Albini’s bedrijf produceert aanvoerlijnen voor materiaal met een dikte van maximaal 8 mm en een breedte van maximaal 2 meter. Er zijn twee types aanvoerlijnen: de traditionele lijn bestaande uit een haspel, een richtmachine en een aanvoerunit, en de compacte lijn, bestaande uit een haspel en een gecombineerde richtmachine/aanvoerunit. “Dat scheelt enorm qua ruimtegebruik”, aldus Albini. ” Om materiaal te bewerken met een dikte van 5 à 6 mm heb je voor een traditionele lijn 12 meter nodig, met name voor de lus tussen de richtmachine en de aanvoerunit. Voor een compacte lijn is 5 meter genoeg. Voor het fijnstansen van dikke materialen is compact de oplossing. Met het hydraulisch invoersysteem erbij hoeft de operator niks te doen. Voor bewerken met hoge snelheid moet je een traditionele lijn hebben. Die haalt tot wel 300 slagen per minuut. Met een compacte lijn haal je maximaal 120 à 130 slagen.”

Mechanische persen

De aanvoerlijnen van Asservimenti Presse voeren het materiaal perfect naar de persen van OTI, een bedrijf dat is opgericht door de vader en een oom van de huidige eigenaar Lino Locatelli. OTI (15 medewerkers) maakt uitsluitend mechanische persen, met krachten variërend van 40 tot 800 ton en diverse werktafels tot maximaal 3000 mm lengte. “Lange tijd maakten we vooral kleine machines met standaard techniek”, vertelt Locatelli. “Maar de laatste twintig jaar ontwikkelen en bouwen we speciale machines volgens de specificaties die onze klanten vragen. Dankzij twintig jaar kennis en ervaring kunnen we veel types aanbieden.”

OTI produceert twee types persen: dubbelkoloms en met een C-frame. Het accent ligt vooral op de dubbelkoloms persen, waarbij OTI kan variëren in zaken als de kracht van de slag, het aantal slagen per minuut, de dimensies van de tafel en de opening aan de zijkant. Fijnstansen is mogelijk op een mechanische pers van OTI, met honderd slagen per minuut.

Waartoe Asservimenti Presse, OTI en Digiemme in staat zijn, is in de praktijk mooi te zien bij D-Effe, een zusterbedrijf van Digiemme, dat 22 perssystemen in bedrijf heeft. D-Effe Cold Sheet Metal Forming bestaat uit twee onderdelen: de toelevering van kleine en middelgrote producten en de productie van vloersteunen, een eigen product. Het bedrijf maakt onderdelen voor elektronische toepassingen, civiele en industriële constructie, verwarming en sanitair, de meubelindustrie, de machinebouw en de automotive. Een grote klant is bijvoorbeeld Miele. D-Effe (35 medewerkers) produceert per jaar meer dan 100 miljoen producten uit 4000 ton ruw materiaal (strips, RVS, staal, aluminium, koper en messing) in diktes van 0,15 tot 5 mm. De series zijn minimaal 100.000 stuks groot.

Volgens Ruud Hoffmann is er ook in Nederland een markt voor de complete perslijnen voor de productie van grote series, zoals die bij D-Effe staan. Hij is er van overtuigd met de drie Italiaanse bedrijven de juiste partners te hebben gevonden die dit kunnen realiseren. “Ze beschikken alle drie over een enorme technische kennis, hebben liefde voor hun vak en leveren complete en efficiënte productiesystemen voor een interessante prijs. Dat is waar de huidige markt volgens mij behoefte aan heeft”, aldus Hoffmann, die benadrukt dat de producten van zijn Italiaanse leveranciers ook elk afzonderlijk leverbaar zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Plaatbewerking

Hydraulische persen Profi Press gaan de hele wereld over

16-06 Al vanaf het begin af aan levert RHTC Profi Press hydraulische persen in verschillende…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Automatisering

Camera’s zien vreemde onderdelen

23-12 Het is de nachtmerrie van elke persbediener: een vergeten schroefsleutel in de machine. Wordt…

Plaatbewerking

Flexibel ponsen vanaf coil

18-12 Flexibiliteit is de grote kracht van de volledig servo-elektrische Linapunch MC-E lijn die Dimeco…

Plaatbewerking

Belttech levert persstraat aan Stanstechniek

12-06 Belttech, leverancier van machines voor spaanloze metaalbewerkingen, heeft een Sangiacomo-Dimeco persstraat geleverd aan Stanstechniek…

Plaatbewerking

Belttech neemt activiteiten Rijva over

20-11 De advies- en verkoopactiviteiten van machineleverancier Rijva in Vaassen zijn per 1 november overgenomen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X