JC Machine Trading levert grote portaalfrees aan AFA

0

AFA Apparatenfabriek Aalsmeer heeft een jonge Kao-Ming 2000 SD portaalfreesmachine gekocht met een tafel van 1650x2000mm en een bereik (XYZ) van 2230-2000-700mm. De machine is geleverd en geplaatst door JC Machine Trading uit Leeuwarden.

Op de machine kunnen werkstukken met een gewicht tot maximaal 6 ton worden bewerkt. De ruimte tussen de kolommen bedraagt 2100mm en de machine is uitgerust met een gereedschapwisselaar. AFA zet de nieuwe aanwinst in voor het boren van pijp en platen en voor het bewerken van de koelers die het bedrijf produceert. De lange afdekplaten kunnen nu in één keer worden bewerkt. Daarnaast heeft de machine genoeg capaciteit over voor de jobbingmarkt.

AFA zocht al langer naar een dergelijke machine om het machinepark te vernieuwen en uit te breiden in de freescapaciteit. Cees ter Horst van JC Machine Trading wist deze wens in te vullen en begeleidde ook de plaatsing. “Mijn werkwijze is: goed luisteren naar wat de klant wil”, zegt Ter Horst. “We bieden de juiste machine aan en nemen veel regeltaken weg, zodat de klant zijn tijd gewoon aan zijn bedrijf kan blijven besteden tijdens dit proces.”

AFA Apparatenfabriek Aalsmeer (dertig werknemers) ontwerpt en bouwt apparatuur op maat, naar eigen ontwerp of volgens specificatie van de klant. Het leveringsprogramma omvat buffer- en drukvaten, rookgaskoelers, stoomvormers en warmtewisselaars. De klanten voor deze producten zitten zowel in de industrie, als in de scheepvaart en de utiliteitsbouw.

Het leveren van ouderwets degelijke apparatuur is en blijft de basis van AFA, dat daarbij echter aan alle eisen van de moderne tijd voldoet. AFA is gecertificeerd volgens ISO 9001: 2000 voor het ontwerpen, vervaardigen, reviseren en repareren van warmtewisselaars en drukvaten en volgens de Richtlijn Drukapparatuur 97/23/EG voor de PED module A, D1, H en H1. Verder blijft men investeren in moderne technieken als 3D-tekenen en het verwerken van moderne materialen als duplex en AISI 904L. In de loop van 2011 hoopt AFA de ‘U’-stamp en ‘R’-stamp te behalen om apparaten te kunnen leveren met ASME keur.