JC Machine Trading levert grote portaalfrees aan AFA

AFA Apparatenfabriek Aalsmeer heeft een jonge Kao-Ming 2000 SD portaalfreesmachine gekocht met een tafel van 1650x2000mm en een bereik (XYZ) van 2230-2000-700mm. De machine is geleverd en geplaatst door JC Machine Trading uit Leeuwarden.

Op de machine kunnen werkstukken met een gewicht tot maximaal 6 ton worden bewerkt. De ruimte tussen de kolommen bedraagt 2100mm en de machine is uitgerust met een gereedschapwisselaar. AFA zet de nieuwe aanwinst in voor het boren van pijp en platen en voor het bewerken van de koelers die het bedrijf produceert. De lange afdekplaten kunnen nu in één keer worden bewerkt. Daarnaast heeft de machine genoeg capaciteit over voor de jobbingmarkt.

AFA zocht al langer naar een dergelijke machine om het machinepark te vernieuwen en uit te breiden in de freescapaciteit. Cees ter Horst van JC Machine Trading wist deze wens in te vullen en begeleidde ook de plaatsing. “Mijn werkwijze is: goed luisteren naar wat de klant wil”, zegt Ter Horst. “We bieden de juiste machine aan en nemen veel regeltaken weg, zodat de klant zijn tijd gewoon aan zijn bedrijf kan blijven besteden tijdens dit proces.”

AFA Apparatenfabriek Aalsmeer (dertig werknemers) ontwerpt en bouwt apparatuur op maat, naar eigen ontwerp of volgens specificatie van de klant. Het leveringsprogramma omvat buffer- en drukvaten, rookgaskoelers, stoomvormers en warmtewisselaars. De klanten voor deze producten zitten zowel in de industrie, als in de scheepvaart en de utiliteitsbouw.

Het leveren van ouderwets degelijke apparatuur is en blijft de basis van AFA, dat daarbij echter aan alle eisen van de moderne tijd voldoet. AFA is gecertificeerd volgens ISO 9001: 2000 voor het ontwerpen, vervaardigen, reviseren en repareren van warmtewisselaars en drukvaten en volgens de Richtlijn Drukapparatuur 97/23/EG voor de PED module A, D1, H en H1. Verder blijft men investeren in moderne technieken als 3D-tekenen en het verwerken van moderne materialen als duplex en AISI 904L. In de loop van 2011 hoopt AFA de ‘U’-stamp en ‘R’-stamp te behalen om apparaten te kunnen leveren met ASME keur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Omspannen hoeft niet meer

08-11 Henk Fockens en Kees van Puijenbroek wilden de uit 1994 daterende bedfreesbank in hun…

Verspanen

Simons wordt de eerste gebruiker 5-assige Matec portaalfreesmachine

01-08 Gereedschapmakerij Simons uit Achel / Hamont (België) heeft geïnvesteerd in een 5-assige Matec portaalfreesmachine.…

Verspanen

Seminar ‘Flexibel kleine series draaien’

17-09 Landré en Quality Tools Holland organiseren gezamenlijk een seminarmiddag ‘Flexibel kleine series draaien’ met…

Verspanen

Seminar 'Flexibel kleine series draaien'

17-09 Landré en Quality Tools Holland organiseren gezamenlijk een seminarmiddag ‘Flexibel kleine series draaien’ met…

Geen categorie

CNC Instructie Buro biedt Duitse vakboeken aan

13-04 Het CNC Instructie Buro is door de Duitse uitgeverij Europa-Lehrmittel aangenomen als Authorized Reseller…

Geen categorie

Demoweek van start

16-03 Deze week (van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 maart) vindt in Veenendaal…

Geen categorie

Workshop Optimalisatie Werkvoorbereidingstraject

08-01 Hoe kunt u uw werkvoorbereiding optimaal inrichten en organiseren en zo voorkomen dat deze…

Automatisering

Celbewerking met CNC-machines voor algemene doeleinden biedt voordelen

22-12 Het gebruik van meerdere, scherp geprijsde CNC-bewerkingsmachines in een celconfiguratie kan aanzienlijke voordelen bieden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen