Johan Nije draagt Nijdra Groep over aan zoon en dochter

Oprichter en eigenaar Johan Nije (61) neemt afscheid van de Nijdra Group in Middenbeemster. De laatste jaren was zijn rol op de werkvloer al beperkt en waren de directie- en managementtaken reeds overgedragen.

Nu trekt Nije zich volledig terug uit de organisatie en worden per 1 januari de aandelen van alle werkmaatschappijen overgenomen door zijn zoon en dochter: Jeroen Nije en Saskia van Dijk-Nije. Beiden zijn al jaren werkzaam binnen de Nijdra Groep.

“Het is tijd voor nieuwe dynamiek binnen Nijdra”, zegt Johan Nije. “De groei van ons bedrijf vraagt om continuïteit en vertrouwen. Om de mogelijkheden die er voor ons bedrijf liggen nog beter te kunnen benutten, is deze stap noodzakelijk. We hebben een aantal keuzes gemaakt en daarin geïnvesteerd. Op die weg moeten we verder. Ondanks het sombere economische decor staat er een gezonde onderneming met kansen. Daarom is het nu het juiste moment om de zaak over te dragen.”

System Supplier

Nijdra heeft in de afgelopen jaren een aantal belangrijke stappen gezet. Zo is het bedrijf zeer actief op de Duitse markt en is er een flinke toename van assemblage. “Onze strategie is er op gericht om verder door te groeien als ‘system supplier’. Dus compleet toeleveren en ontzorgen”, zegt Saskia Nije. “We assembleren apparaten waarbij verschillende disciplines binnen ons bedrijf betrokken zijn: Nijdra breed. Dat proces is al in gang gezet, waardoor we ook steeds vaker betrokken worden bij de engineering van producten. Zo maken we nu machines voor de optische industrie, waarvoor we een geheel stofvrije ruimte hebben ingericht. Deze ontwikkeling is voor ons essentieel want daarmee komt Nijdra in beeld bij grotere opdrachtgevers.”
“We willen zoveel mogelijk bij de eindklant aan tafel zitten en als team met elkaar verbonden zijn. Dan is onze meerwaarde het grootst”, voegt Jeroen Nije toe.

Familiebedrijf

Hij ziet verder in de overname een bevestiging van de kracht van het familiebedrijf. “Nijdra is een solide partij en er is rust. Dat is kenmerkend voor familiebedrijven. Nijdra heeft de betrokkenheid van een familiebedrijf gecombineerd met professionaliteit. Zo hebben we bijvoorbeeld in Alwin Pol een zeer deskundige directeur. Ook op andere plekken hebben we volop kennis en kunde in huis.”

Johan Nije richtte in 1983 Nije Draaierij (Nijdra) op. Het bedrijf begon in Amsterdam, verhuisde later naar Westzaan om in 1993 in Middenbeemster te belanden. Binnen de Nijdra Groep zijn vier bedrijven actief: Nijdra Fijn Mechanische Industrie, Nijdra Special Products, Nijdra Assemblage en Meprotech.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Verspanen

Open huis Cazeneuve

31-01 Cazeneuve, de Franse producent van draaibanken, opent op 5 en 6 februari haar deuren…

Verspanen

Staalfabriek bespaart 35.600 euro per jaar met betere lagers op freesmachines

29-01 Na aanhoudende problemen met de lagers van een belangrijke freesmachine, wendde een staalproducent zich…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen