Joop van Zanten verbetert snijkwaliteit

0

De producten die Joop van Zanten Staalservice plasma snijdt, benaderen sinds kort nog dichter de laserkwaliteit. Dat komt doordat een van de drie HighDefinition plasma snijmachines onlangs is voorzien van de XD technologie van Hypertherm.

Met deze aanpassing is het mogelijk om dikker te snijden, is voorsteken niet meer nodig en is het mogelijk gaten te snijden die qua diameter gelijk zijn aan de plaatdikte. Het nieuwe XD plasmasysteem kan dik metaal doorsteken dankzij de PowerPierce technologie. Deze maakt niet alleen voorboren overbodig, maar minimaliseert ook schade aan de toorts met een vloeistofgekoelde shield waarmee gesmolten metaal tijdens het doorsteken en snijden kan worden afgeweerd. Tijdens tests heeft Hypertherm vastgesteld dat er geen schade aan slijtdelen en geen afname van de kwaliteit van de snede optreedt, zelfs niet na het 400 keer doorsteken van RVS met een dikte van 75 millimeter.

Autogeen
Joop van Zanten Staalservice investeert ook in het autogeen snijden. In november is een nieuwe autogeen snijmachine gekocht. De keuze is gevallen op de Messer MultiTherm, die begin februari zal worden geplaatst. De machine gaat de bestaande snijmachine vervangen en heeft, evenals de huidige, zes branders. Bovendien zit er een markeerkop op de machine, zodat het materiaal in één bewerking kan worden gesneden en gemarkeerd.

Joop van Zanten Staalservice is totaalleverancier in bewerkingen van staalplaat door autogeen snijden, plasma snijden, plaatknippen en kent vele nabewerkingen zoals bijvoorbeeld kantpersen, richten en aanbrengen van laskanten. Maar ook voor andere (na)bewerkingen kunnen klanten bij de staalleverancier in Veenendaal terecht.

Joop van Zanten Staalservice
TIV Gorinchem 2011 standnummer 116

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!