Katuin Juristen geeft gratis advies

Een juridisch adviesbureau als deelnemer op METAVAK ligt niet direct voor de hand. Toch wordt er een levendig juridisch spreekuur gehouden voor een ieder die dat wil. Deelnemers en bezoekers kunnen hun problemen of zorgen komen bespreken en krijgen direct een gericht en gratis advies. “Neem gerust uw probleemdossier mee”, zegt mr. ing. Tamme Katuin.

De oprichter van Katuin Juristen is zijn carrière op zijn 15e als draaier begonnen en heeft zich door middel van avondstudies opgewerkt tot ingenieur en ontwerper in de werktuigbouw. Over de hele wereld heeft hij fabrieken gebouwd en aan de wieg van nieuwe ontwikkelingen gestaan bij meerdere werkgevers. De techniek kent weinig geheimen voor hem en hij is nog altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Dat maakt hem tot een prettige gesprekspartner voor industriële bedrijven, groot en klein. Als inkoper en uitbesteder kreeg hij ook te maken met juridische problemen. Om die het hoofd te kunnen bieden besloot hij ook een studie Rechten te gaan doen toen hij bijna 60 was. Daarbij heeft hij zich onder meer gespecialiseerd in garanties in de techniek, productaansprakelijkheid en de machinerichtlijn.

Vanwege zijn technische kennis dringt hij snel door tot de kern van het conflict en weet dat meestal tot tevredenheid van beide partijen snel op te lossen. Indien nodig voert hij echter in binnen- en buitenland procedures om de onderste steen boven te krijgen. Daarbij heeft hij ook nog veel plezier van zijn talenknobbel die ontwikkeld is op zijn vele reizen. Omdat er ook veel vraag is naar vertalingen van onder andere technische handleidingen heeft hij ook een Vertaalservice met gespecialiseerde vertalers opgezet.

Binnen Katuin Juristen (vestigingen in Zwolle, Nagele en het Hongaarse Nograd) is mr. Hans van Zanten zijn partner. Deze ondernemer komt niet uit de techniek, maar heeft veel gedaan op het terrein van personeel: arbeidsrecht, werving, selectie, outplacement, arbeidsvoorwaarden et cetera. In de techniek heeft hij met Work First Personeelsdiensten ervaring in de werving van gespecialiseerde draaiers en frezers in Hongarije. Ook heeft hij als ondernemer internationale ervaring met India ( directeur van FIEO/Federation Indian Export Organisations) en Suriname, waar hij een grondverzetbedrijf heeft opgezet. Van Zanten is onder andere gespecialiseerd in arbeidsrecht, contractenrecht, leveringsvoorwaarden en incassozaken.

Katuin Juristen
METAVAK Hardenberg 2011, standnummer 626

Vraag hier  gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X