Kemppi ziet omzet en winst groeien

0

De omzet en winst van de Finse fabrikant van lasapparatuur Kemppi is in 2011 gegroeid tot respectievelijk 110 miljoen euro (+15%) en 21 miljoen euro (+23%). Kemppi groeide vooral in de opkomende markten, maar de vraag bleef behoorlijk, ook in de meer traditionele markten in Scandinavië en Europa, ondanks de schuldencrisis.

Kemppi blijf investeren in onderzoek en ontwikkeling van technologie van lasapparatuur, software en industriële diensten om de lasindustrie nog uitgebreidere oplossingen te bieden. Een steeds groter deel van de inkomsten wordt in de toekomst verwacht van de opkomende markten.

Ondanks het, over het algemeen, onzekere economische klimaat zullen zowel omzet als winst naar verwachting blijven groeien dit jaar, omdat Kemppi een aantal nieuwe producten en service concepten zal lanceren. Eén van de belangrijkste, nieuwe introducties is de Kempact RA voor basis MIG / MAG-lassen. Deze machine won een internationaal erkende iF Industrial Design Award eerder dit jaar. Vanaf dit jaar zal Kemppi alleen nog lasapparatuur op basis van de inverter-technologie produceren.