Kepser Pro-Metaal neemt Venrooy Cable Equipment over

Het Cuijkse metaalbedrijf Kepser Pro-Metaal neemt Venrooy Cable Equipment over. Venrooy, Nederlands grootste aanbieder van kabelapparatuur, werd op 1 februari failliet verklaard.

Afgelopen donderdag bereikte Kepser Pro-Metaal overeenstemming met curator Ward Welage. Vandaag keurde de rechter-commissaris de overname goed.

Venrooy Cable Equipment maakte onder meer haspelwagens voor telecomkabels. Daarnaast produceerde het bedrijf uit Schijndel lieren en machines om kabels op haspels te wikkelen. Kepser Pro-Metaal, al jaren een belangrijke leverancier van Venrooy, zet deze activiteiten voort. Dat gebeurt in de eigen fabriek van Kepser in Cuijk.

‘Efficiënter produceren’

“We kennen het product”, aldus directeur Chris Kepser. “We produceerden de haspelwagens en wikkelunits al voor Venrooy. Die leverden we destijds aan in niet-geconserveerde onderdelen, vanaf nu doen we ook de assemblage en het spuitwerk. Dat is voor ons geen enkel probleem. We maken ook soortgelijke producten voor andere klanten. Door de activiteiten van Venrooy te integreren met onze eigen bedrijfsactiviteiten, verwachten we het productieproces efficiënter te kunnen maken.”

Voorlopig blijven de producten in kwestie de merknaam Venrooy dragen: “Die naam is succesvol in de markt gezet door voormalig directeur Will Robben. Venrooy staat in de markt ook goed bekend, ondanks het faillissement. Maar door de crisis in de bouw had het bedrijf te maken met een marktuitval van 80 tot 90 procent. Dat overleeft niemand.”

Kepser Pro-Metaal, actief op het gebied van plaat- en constructiewerk, heeft alle lopende orders overgenomen van Venrooy, en is van plan die zo snel mogelijk en conform de contracten af te werken. Afnemers kunnen volgens Kepser rekenen op minstens dezelfde kwaliteit, snelheid en service die ze bij Venrooy gewend waren.

Kepser heeft al contact gehad met verschillende leveranciers van Venrooy. Wat hem betreft kan de relatie in veel gevallen worden voortgezet: “Aan het oude leed kan ik niets doen. Daarvoor moeten ze bij de curator zijn. Wij waren zelf ook leverancier, dus we hadden ook nog behoorlijke vorderingen. Maar met betrekking tot nieuwe orders staan wij open voor continuering van de relatie.”

Gevolgen voor de werkgelegenheid

De medewerkers van Venrooy die na het faillissement zonder werk zitten, krijgen van Kepser een kans om te solliciteren: “Wij hebben de intentie om vier medewerkers in Cuijk aan de slag te krijgen. Maar de onderhandelingen hierover zijn nog niet begonnen, dus ik wil geen valse verwachtingen wekken.”

De overname kan volgens Kepser hoe dan ook als lichtpuntje voor de Brabantse maakindustrie worden beschouwd: “Voor hetzelfde geld verdwijnt de productie en de daaraan gerelateerde werkgelegenheid helemaal uit Nederland.”

Voor het faillissement was Venrooy marktleider in kabelapparatuur in de Benelux. In Europa ambieerde het bedrijf een positie bij de topdrie. Voor Kepser is deze ambitie geen doelstelling op zich: “We hebben Venrooy weliswaar gekocht met oog op groeipotentie, maar omzetgroei is een factor die door de markt wordt bepaald, niet door ons.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Felix Philips op weg naar de toekomst

22-04 Op 1 januari 2015 introduceerde Felix Philips snel metaal op maat uit het Limburgse…

Plaatbewerking

Thema / Special Plaatbewerking 2014

12-11 Op 2 december 2014 verschijnt MetaalNieuws met een special themanummer Plaatbewerking. In deze editie gaat…

Geen categorie

Hittech Group neemt Duitse Prontor over

15-07 Hittech Group in Uitgeest heeft alle aandelen van Prontor in Baden Württemberg overgenomen van…

Plaatbewerking

Beursspecials EuroBLECH

30-06 Begin oktober 2014 verschijnen onze vakbladen MetaalNieuws en PlaatBewerkingsNieuws met speciale beursedities over de…

Geen categorie

Jacobs kiest voor Hartford bewerkingscentrum

24-04 Bram Jacobs, eigenaar van Jacobs-Fijnmetaal in Bakel, heeft gekozen voor een machine uit het…

Geen categorie

Van Riet freest 100 procent zeker onbemand

22-04 Hightech toeleverancier Van Riet Metaalbewerking in Vessem wil 100 procent zekerheid dat in de…

Plaatbewerking

Met MetaalNieuws naar de Techni-Show / ESEF 2012

01-12 Met de vertrouwde vakbladen MetaalNieuws en PB Nieuws, is natuurlijk ook 54U Media BV…

Geen categorie

Snaas viert 40-jarig bestaan met drukbezocht open huis

08-07 Snaas Metaalwaren in Hoorn vierde op 1 juli haar 40-jarig bestaan met een open…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X