Kijken mag, aankomen ook

Het universele EMP meetsysteem kan worden gemonteerd als lengtemeet- of opduwsysteem achter praktisch iedere machine waar de aan- of afvoerlengte gemeten moet worden (zaagmachines, ponsmachines, boormachines et cetera). Het is te zien op de stand van Eijerkamp Techniek.

Basis is een aluminium of stalen profiel voorzien van een lineairgeleiding met tandheugel. De robuuste meetwagen wordt aangedreven door een AC-servomotor met een houdkracht van 200 kg, snelheid tot 40m/min. Het systeem beschikt over een duidelijk afleesbaar, touchscreen kleurenscherm met programmeermogelijkheden voor enkelvoudige lengtemeting (standaard aanslagsysteem), zaaglijsten of opduwfunctie. Deze laatste kan aan de machine worden gekoppeld zodat er een volautomatische cyclus ontstaat. Verder is de besturing voorzien een vrijloop- en meettongfunctie. Het is een onderhoudsarm, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem.

Het systeem is leverbaar compleet met rollenbaan, kan worden gemonteerd op bestaande rollenbanen en als vervanging voor oudere defecte besturingen. In dat geval wordt de motor en de besturing vervangen en eventueel de machinekoppeling opnieuw tot stand gebracht.

Bianco bandzaagmachines
Ook de Bianco bandzaagmachines zijn weer te zien bij Eijerkamp Techniek.
De machines van de Italiaanse fabrikant kenmerken zich door de rode zaagbeugel met in het gietwerk de type aanduiding. De range machines is uitgebreid; van het handbediende model MOD-200M tot en met de semi-automatische hydraulische MOD-420 met links en rechts verstek. De semi-automatische machines zijn volledig hydraulisch met de hydrauliekcilinder voor de zaagbeugelvoeding aan de achter- of voorzijde van de zaagbeugel. Al deze machines zijn tevens uitgevoerd met een taster die de zaagbeugel vanaf iedere positie in ijlgang naar het materiaal brengt om vervolgens automatisch in de ingestelde zaagvoeding over te gaan. Handmatige instelling van de zaaghoogte is dus niet nodig en er kan snel materiaal van verschillende afmetingen gezaagd worden.

Ook op het gebied van volautomatische bandzaagmachines heeft Bianco een ruim aanbod, vanaf een compact model met eenvoudige besturing en capaciteit van rond 260mm tot en met het model MOD 420 CNC.

Voor gebruikers waarvoor de capaciteit van de Bianco machines niet toereikend is levert de fabrikant band- en cirkelzaagmachines onder de merknaam BTM in capaciteiten tot 1250mm. Machines om zowel enkelvoudig of automatisch grotere profielen te zagen, optioneel met automatisch verstek of bundelklemming. Ook voor het zwaardere massief materiaal zijn er geschikte CNC bandzaagmachines waarbij de bandzaagsnelheid en zaagvoeding volledig automatisch geregeld worden, met capaciteiten van rond 350mm tot en met rond 1250mm. De cirkelzaagmachines zijn volautomatische high speed machines met capaciteiten tot rond 130mm in massief materiaal.

Eijerkamp Techniek
METAVAK Hardenberg 2011, Standnummer 565

Vraag hier  gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X