KKV zelftappende draadbussen volgens RoHS richtlijn

0

Ensat zelftappende draadbussen kunnen voorzien worden van milieuvriendelijke en niet schadelijke, chroomvrije beschermingscoatings. Dit als alternatief voor de chroom VI houdende, geel gechromateerde, uitvoering die tot nu toe veelvuldig geleverd wordt in verband met zijn corrosiebestendigheid.

Ensat stalen draadbussen van Kerb Konus worden in verband met de gewenste corrosiebestendigheid veelal voorzien van een zinklaag en vervolgens geel gechromateerd. Deze gele chroomlaag bevat zeswaardig chroom (Cr6+), waarvan het gebruik, volgens de RoHs richtlijn (beperking van gevaarlijke stoffen) zoveel mogelijk beperkt moet worden.

Sinds het van kracht worden van deze richtlijn krijgt Kerb Konus steeds meer aanvragen met het verzoek om alternatieve coatings die aan de gewenste criteria voldoen. Inmiddels kan gekozen worden uit een aantal alternatieve chroomvrije beschermingscoatings, waaronder de verzinkt blauw gepassiveerde versie (Fe/Zn). Deze is als alternatief voor de geel gepassiveerde uitvoering nu al in verschillende maten uit voorraad leverbaar.

Het complete programma Ensat zelftappende draadbussen is verkrijgbaar bij Groneman in Hengelo. Hier is een lijst met de momenteel mogelijke veredelingscodes op aanvraag beschikbaar.