Klein Tooling showt volhardmetaal GP frees

0

Klein Tooling uit Weesp is partner van het Duitse Precitool, dat sinds kort de volhardmetalen GP frees aan het assortiment heeft toegevoegd. Deze frees is een universele 4-snijder en geschikt voor zowel ruw- als nafrezen, in staal, RVS en gietijzer.

De frees is voorzien van een kleine 45° puntfase en een ongelijke spiraal (35°-38°), hierdoor is de spaandikte niet constant en is de kans op trillingen aanmerkelijk minder. Als voorbeeld een toepassing in ST 52 met een GP frees van Ø 8mm, snijgegevens z=4, Vc=200 m/min. ap=8 mm. ae=8 mm. fz=0.04 mm. Resultaat is een standtijd van 115 meter en een verspaand volume van 7373 cm³. De frees is leverbaar in drie verschillende lengtes en voorzien van een AlCrN-coating en een vrijgeslepen weldonschacht zodat dieper frezen mogelijk is.

Spelingsvrij op de gewenste maat

Via Precitool Duitsland heeft Klein Tooling ook in het programma het Zwitserse Swiss Tool systems. Deze firma levert onder andere Swiss Flex, HSK-T beitelhouders en Swiss Tool Systems, kottergereedschap. Swiss Tool Systems heeft in het programma onder andere een fijnkotterkop met digitale aflezing, waarbij men spelingsvrij de kotterkop kan verstellen in stappen van 0,001 mm diameter. Het inschakelen van de instelmodus gebeurt door middel van een interne magneetschakelaar en is daardoor koelmiddeldicht. Hierdoor is de kans op vervuiling en lekkage van een traditionele schakelaar ook uitgesloten. Deze fijnkotterkop is geschikt voor toerentallen tot 16.000 omw/min. Balanceren door middel van optionele Swiss Tool balanceerringen behoort tot de mogelijkheden. Bereik van deze fijnkotterkop 3 tot 88,1 mm.

Klein Tooling

Hal 9, stand A090