Kosten besparen met energiezuinige Ermak afkantpers

0
268

Landré toont de nieuwe energiezuinige Evolution afkantpers van Ermak in een 135 ton/3 meter uitvoering.

In de nieuwe serie Evolution afkantpersen wordt de pomp van het hydraulische systeem pas ingeschakeld bij bediening van het voetpedaal. In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Dit hybride concept verbruikt daardoor gemiddeld 60% minder energie, kan volstaan met een 80% kleiner oliereservoir en produceert minder geluid. Met een geluidsniveau van 63 dB hoort de Evolution kantpers van Ermak bovendien tot de stilste in de markt. Wat prestaties betreft is de hybride aandrijving snel en met een precisie van ±0,01 mm zeer nauwkeurig te noemen.

Het concept leidt eveneens tot lagere operationele kosten omdat het hybride systeem van Ermak zeker drie keer langer meegaat, de olie pas na 5 jaar hoeft te worden ververst en minder onderhoudsgevoelig is dan het conventionele systeem met ventielen. Omdat olie niet meer de hele dag wordt rondgepompt, vervalt ook het nadelige effect van opwarmende olie. Beide cilinders hebben bovendien ieder een eigen oliereservoir, waarmee het onderhoud verder wordt vereenvoudigd.

De kantpers wordt gedemonstreerd met de Ermak ER90 3D besturing; een op Windows gebaseerde meer-assige CNC besturing met een grafische interface en een 17 inch touchscreen.

Landré

Standnummer 547