Kotterbank onderweg naar Van Mechelen

0

Hij staat nu nog op de boot en wordt eind februari/begin maart verwacht in de haven van Antwerpen, vanwaar hij naar Van Mechelen Metaalbewerking in Bergen op Zoom zal worden vervoerd: een grote Fortworth kotterbank met een tafel van 1.2 x 1.5 meter. Dit merk is nieuw op de Nederlandse markt en wordt door CMIE uit Gilze geïmporteerd uit Taiwan.

Anton van Mechelen van het in grootverspanen gespecialiseerde familiebedrijf in Bergen op Zoom verwacht dat de nieuwe machine in de tweede helft van maart al operationeel kan zijn. Ter voorbereiding is er reeds een fundering gestort, zodat de machine zodra hij aankomt kan worden opgebouwd, afgesteld, gekalibreerd en opgeleverd.

Van Mechelen beschikt reeds over zes kotterbanken. Een oude conventionele kotterbank gaat er uit om plaats te maken voor de nieuwe. “Dit is een belangrijke vervangingsinvestering voor ons”, vertelt Anton van Mechelen. Op die conventionele bank kon ik de uren niet meer verkocht krijgen. Veel bewerkingen kunnen we daarop niet doen. Die machine werd door ons hoofdzakelijk nog gebruikt als uitval, om gaatjes te boren.” Het perspectief voor de bezetting van de nieuwe machine is prima. “Hij zit al een heel eind vol dit jaar. We kunnen daar veel meer werk op maken.”

De keuze voor een in Nederland onbekend Taiwanees fabricaat durft Van Mechelen wel aan. “We hadden natuurlijk wel een aantal referenties en we zijn afgelopen zomer zelf in Taiwan geweest om te kijken. Toen hebben we de keuze gemaakt. Natuurlijk hebben we ook vertrouwen in leverancier CMIE. Een paar jaar geleden hebben we via hen ook al een grote carrousseldraaibank gekocht en daar hebben we geen moment spijt van gehad.”