Kranendonk komt met assemblagelijn voor balkprofielen

0
391

Kranendonk, leverancier van robotsystemen, lanceert in januari een nieuw type productiesysteem: een assemblagelijn voor balkprofielen. Deze lijn gaat verbindings- en verstevigingsplaten volautomatisch plaatsen en aflassen; een proces dat nu nog handmatig gebeurd.

Kranendonk, gevestigd in Tiel, stelt dat deze machine laat zien dat er grote innovatiestappen mogelijk zijn voor constructiebedrijven. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met staalconstructeur ASK Romein, die met het nieuwe systeem niet alleen enorme tijdswinst zal boeken tijdens de productie, maar ook tijdens werkvoorbereiding. Door de RinasWeld software, ontwikkeld door Kranendonk, wordt het systeem direct aangestuurd op basis van het 3D CAD model van de samengestelde balk. Hierdoor is de bediening van de machine eenvoudig, voor zowel de werkvoorbereider als de medewerker op de vloer.

Het assemblagesysteem wordt live gedemonstreerd tijdens een introductiedag. Deze zal plaatsvinden in de tweede helft van januari 2012. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het introductie-evenement bij Edwin Oosterveld.