Kumoweld Assen start nieuwbouw en eigen detachering

Lashuis Kumoweld Assen start binnenkort met haar nieuwbouw op Industrieterrein Schepersmaat in Assen Zuid. “Met de realisatie van dit moderne onderkomen zullen we op ons vakgebied een unieke speler worden voor de Noord Nederlandse lasindustrie”, zegt directeur René Kuipers.

Een bouwkavel van 7000 vierkante meter is aangekocht en inmiddels ligt de bouwaanvraag bij de gemeente Assen. De verwachting is dat begin juni gestart kan worden met de bouw, en het streven is om in de bouwvak van 2013 te verhuizen.

In het nieuwe pand komt onder meer een experience center, waarin de diverse lastechnieken zullen worden getoond, maar waarbij de klant middels plug en play ook zelf kan lassen met bijvoorbeeld het Onder Poederdek (O.P.) proces, of de lasprocessen van EWM. Tevens wordt een showroom gebouwd van circa 200 vierkante, waarbij de klant zelf boodschappen kan doen middels one-stop-shopping.

Verder komt er in deze nieuwbouw een geconditioneerde ruimte voor de opslag van lastoevoegmaterialen zoals gevulde draden en elektroden. “De eisen hiervan worden steeds strenger”, aldus Kuipers. “Daarbij hoort ook een optimale opslag met betrekking tot klimatisering, waaraan we dus ruimschoots invulling geven in ons nieuwe pand.”

Kumoweld is in Noord Nederland het enige lashuis met een eigen bedrijf in Industriële Gassen; Kumogas Industriële Gassen. Bovendien verzorgt men lasopleidingen, verdeeld op diverse locaties, waaronder Leeuwarden, Groningen en Emmen. In de nieuwbouw komt uiteraard ook een lasopleiding, met een modern ingerichte praktijk- en theorieruimte. Deze ruimte kan ook verhuurd worden aan geïnteresseerden zoals scholen, bedrijven, instellingen.

Eigen detachering

Medio 2012 wordt tevens gestart met een eigen uitzend- detacheringsbedrijf: Techni Work. Bij dit bedrijf hebben afnemers de mogelijkheid om lassers in te huren, die voorzien zijn van de gewenste apparatuur, ervaring, en opleiding. Kumoweld kan dit bieden omdat het tevens beschikt over een modern en uitgebreid huurpark in lastechnisch materieel.

Kumoweld is aanwezig op de Techni-Show in Utrecht (13 t/m 16 maart). Men is aanwezig op de stand van EWM Hightec Welding, een Duitse fabrikant van hoogwaardige kwaliteit lasapparatuur, waarmee Kumoweld sinds juli 2011 een exclusief dealerschap heeft gesloten voor Noord Nederland. Ook is men aanwezig op de stand van Ceweld Welding Consumables. Deze Nederlandse importeur/exporteur beschikt over een programma lastoevoegmaterialen. Kumoweld is voor Noord Nederland haar zogenoemde Ceweld Selekt Dealer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Plaatbewerking

Arendsen Plaatwerk wordt een geoliede machine

21-12 Arendsen Plaatwerk heeft gloednieuwe kantoren en een moderne presentatie/ontvangstruimte in gebruik genomen. Maar de…

Plaatbewerking

Laserlassen van buizen en profielen met fiberlasers

26-02 Tijd is geld – of het nu gaat om bewerkingstijd, tijd die wordt besteed…

Automatisering

Lasrobotautomatisering 2.0 bij genomineerde Valk Welding

05-02 Robotintegrator Valk Welding is gespecialiseerd is in de turn-key levering van complete ‘All-in-One’ lasrobotinstallaties…

Verbinden

Bescherming tegen hitte, straling en vonken

16-01 Lassers hebben speciale, beschermende kleding nodig. Maar iemand die slechts af en toe moet…

Verbinden

Nieuw ontwerp MIG/MAG-toortsen

31-12 In de gemoderniseerde PSF-serie van MIG/MAG-toortsen van Esab Welding & Cutting Products zit nu…

Verbinden

Er zit muziek in het lassen

18-12 Je pakt je smartphone, koppelt deze via Bluetooth aan de afzuigkap en je persoonlijke…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X