Kunststoffenbeurs kan weer groeien

‘Geen toekomst zonder kunststoffen: nieuw, groen, licht, slim’. Dat is het thema van de vakbeurs Kunststoffen 2012, die op 26 en 27 september wordt gehouden in de Koningshof in Veldhoven.

Kunststoffen wordt voor het veertiende achtereenvolgende jaar gehouden en is een van de paradepaardjes van organisator Mikrocentrum. Met ruim 250 specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland zoals designbureaus, productontwikkelaars, grondstofleveranciers, spuitgiet- en extrusiebedrijven, vacuümvormers, gereedschapmakers, machineleveranciers, softwareleveranciers en rapid-prototypers, zal de beurs dit jaar groter zijn dan ooit. Daarnaast ligt bij Kunststoffen het accent sterk op kennisoverdracht. Dat gebeurt via een congres vol lezingen, die voornamelijk in het teken staan van het thema.

Extra hal

Kunststoffen was de afgelopen jaren al telkens volgeboekt en het Mikrocentrum werkte dan ook noodgedwongen met een wachtlijst voor exposanten. Dit jaar kan die lijst echter eindelijk eens flink worden gesaneerd. Bij de Koningshof wordt namelijk een extra hal geplaatst met ruimte voor veertig exposanten. Congreslocatie Koningshof investeert in een aanpassing van de infrastructuur (onder andere het verleggen van wegen en een vijver) en Mikrocentrum in een semipermanente hal. Deze nieuwe ‘Dommelhal’ biedt ruimte aan ongeveer veertig extra exposanten. Hij blijft staan tot en met de Precisiebeurs, die eind november wordt gehouden en die eveneens tegen zijn grenzen aanliep.

Noviteiten

Ruim twee maanden voor de beurs, weten diverse exposanten al goed hoe zij de thema-aspecten ‘nieuw, groen, licht, slim’ gaan invullen. Zo zal Pezy Product Innovation de Quinny Yezz buggy demonstreren, die samen met Dorel en partner CE Masters is ontwikkeld. Pezy heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de engineering van deze eerste buggy ter wereld met een volledig kunststof frame, die wordt geproduceerd bij VDL Parree.

Kotraco Plastic Machinery zal van haar vertegenwoordiging Moretto, producent van randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie, twee nieuwe modellen minidrogers op perslucht laten zien. Deze minidrogers zijn geschikt voor gebruik op kleine verwerkingsmachines met een materiaalverbruik van 0,5 tot 2 kg/h.

BPO hielp mee aan de ontwikkeling van de S’Cure van Samsonite, een lichte polypropyleen reiskoffer. Gewichtsreductie wordt in de bagagesector steeds belangrijker. De S’Cure is opgebouwd uit twee dunwandige schalen, die worden gemaakt van Flowlite, een nieuwe PP mix met goede vloei-eigenschappen. Om een optimale combinatie te vinden tussen prestatie en gewicht heeft BPO de beide schalen geoptimaliseerd door middel van spuitgietsimulaties.

Kistler Nederland exposeert met het Kistler MultiFlow systeem. Dit regelt automatisch de temperatuur van de hotrunner tips om de holtedruk curves bij meervoudige matrijzen te synchroniseren. Deze benadering zorgt er voor dat het proces stabiel verloopt en dat batch variaties en externe invloeden vrijwel geen invloed meer hebben op de spuitgietdelen. Door continu en automatisch de vulling te meten en eventueel de hotrunner tiptemperatuur bij te sturen kan een constante hoge kwaliteit gewaarborgd worden. Multiflow Hotrunner Balanceren wordt veelvuldig toegepast bij medische delen, connectoren, precisie en micro onderdelen en automotive delen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

19-04 Na een onzekere periode waarin de 2020 editie van Kunststoffen niet door kon gaan,…

Automatisering

Mikrocentrum in de startblokken voor veilige vakbeurzen

08-02 De veiligheid voor alle bij de vakbeurzen betrokken personen staat voor Mikrocentrum en de…

Toeleveren

MIX Noordoost verplaatst naar 2022

08-02 De meest recente ontwikkelingen zoals de covid-19 varianten, de lockdown en een nog steeds…

Bedrijf en Economie

Vakbeurs Machineering in Brussel uitgesteld naar september

02-12 De vakbeurs Machineering, die eind maart zou worden gehouden in Brussels Expo, is uitgesteld…

Verspanen

Precisiebeurs en Vakbeurs Kunststoffen geannuleerd

15-10 De Precisiebeurs en de Vakbeurs Kunststoffen gaan dit jaar niet door. Dit heeft organisator…

Toeleveren

Hannover Messe gaat digitaal

15-06 Geen echte Hannover Messe dit jaar, maar wel een digitale variant op ’s werelds…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X