Kunststoffenbeurs kan weer groeien

‘Geen toekomst zonder kunststoffen: nieuw, groen, licht, slim’. Dat is het thema van de vakbeurs Kunststoffen 2012, die op 26 en 27 september wordt gehouden in de Koningshof in Veldhoven.

Kunststoffen wordt voor het veertiende achtereenvolgende jaar gehouden en is een van de paradepaardjes van organisator Mikrocentrum. Met ruim 250 specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland zoals designbureaus, productontwikkelaars, grondstofleveranciers, spuitgiet- en extrusiebedrijven, vacuümvormers, gereedschapmakers, machineleveranciers, softwareleveranciers en rapid-prototypers, zal de beurs dit jaar groter zijn dan ooit. Daarnaast ligt bij Kunststoffen het accent sterk op kennisoverdracht. Dat gebeurt via een congres vol lezingen, die voornamelijk in het teken staan van het thema.

Extra hal

Kunststoffen was de afgelopen jaren al telkens volgeboekt en het Mikrocentrum werkte dan ook noodgedwongen met een wachtlijst voor exposanten. Dit jaar kan die lijst echter eindelijk eens flink worden gesaneerd. Bij de Koningshof wordt namelijk een extra hal geplaatst met ruimte voor veertig exposanten. Congreslocatie Koningshof investeert in een aanpassing van de infrastructuur (onder andere het verleggen van wegen en een vijver) en Mikrocentrum in een semipermanente hal. Deze nieuwe ‘Dommelhal’ biedt ruimte aan ongeveer veertig extra exposanten. Hij blijft staan tot en met de Precisiebeurs, die eind november wordt gehouden en die eveneens tegen zijn grenzen aanliep.

Noviteiten

Ruim twee maanden voor de beurs, weten diverse exposanten al goed hoe zij de thema-aspecten ‘nieuw, groen, licht, slim’ gaan invullen. Zo zal Pezy Product Innovation de Quinny Yezz buggy demonstreren, die samen met Dorel en partner CE Masters is ontwikkeld. Pezy heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de engineering van deze eerste buggy ter wereld met een volledig kunststof frame, die wordt geproduceerd bij VDL Parree.

Kotraco Plastic Machinery zal van haar vertegenwoordiging Moretto, producent van randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie, twee nieuwe modellen minidrogers op perslucht laten zien. Deze minidrogers zijn geschikt voor gebruik op kleine verwerkingsmachines met een materiaalverbruik van 0,5 tot 2 kg/h.

BPO hielp mee aan de ontwikkeling van de S’Cure van Samsonite, een lichte polypropyleen reiskoffer. Gewichtsreductie wordt in de bagagesector steeds belangrijker. De S’Cure is opgebouwd uit twee dunwandige schalen, die worden gemaakt van Flowlite, een nieuwe PP mix met goede vloei-eigenschappen. Om een optimale combinatie te vinden tussen prestatie en gewicht heeft BPO de beide schalen geoptimaliseerd door middel van spuitgietsimulaties.

Kistler Nederland exposeert met het Kistler MultiFlow systeem. Dit regelt automatisch de temperatuur van de hotrunner tips om de holtedruk curves bij meervoudige matrijzen te synchroniseren. Deze benadering zorgt er voor dat het proces stabiel verloopt en dat batch variaties en externe invloeden vrijwel geen invloed meer hebben op de spuitgietdelen. Door continu en automatisch de vulling te meten en eventueel de hotrunner tiptemperatuur bij te sturen kan een constante hoge kwaliteit gewaarborgd worden. Multiflow Hotrunner Balanceren wordt veelvuldig toegepast bij medische delen, connectoren, precisie en micro onderdelen en automotive delen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Bedrijf en Economie

Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X