Landré helpt de klant stapje verder in de keten

0

Tijdens de themadagen ‘Van product naar productie’ presenteerde Landré in haar demoruimte in Vianen een breed aanbod aan ontwerp- en productietechnieken. Bezoekers konden kennis maken met de nieuwste technologie op het gebied van ontwerpsoftware, 3D modellen printen, CAM werkvoorbereidingssoftware, draadvonken, frezen, draaien, lasersnijden, ontbramen, afkanten en metaalproducten maken met Lasercusing.

Landré wil daarmee de markt een breed platform bieden en de klant de mogelijkheden aanreiken de efficiency te verbeteren en waar mogelijk door te schuiven in de productieketen. Directeur Frank de Beijer: “Veel jobbers staren zich blind op nieuwe machines, maar zijn zich vaak niet bewust van hun kwetsbare positie onder in de keten. Hun uitbesteders leggen werk bij hun neer, omdat ze goede kwaliteit tegen de meest geschikte prijs kunnen leveren. Maar die uitbesteder loopt net zo makkelijk naar de buurman, wanneer die aanbiedt het werk voor een lagere prijs te willen maken. We laten bezoekers daarom zien hoe je je kennis van verspaning in kunt zetten door ook een stuk engineering en productontwikkeling naar je toe te trekken. Zoals met CAD software en een 3D printsysteem. Daarmee kun je de betrokkenheid met je klant vergroten en ben je minder makkelijk uitwisselbaar met de buurman.”

Landré demonstreerde tijdens de themadagen ook hoe je draai- en freesmachines van verschillende fabrikanten extern kunt aansturen met één universeel CAM systeem. De Beijer: “Veel bedrijven zweren nog bij programmering aan de machine. Daarbij heb je vaak te maken met meerdere typen besturingen, die je weer apart moet leren bedienen. Wij leveren daarvoor EZCAM waarmee eenvoudig programma’s kunt maken voor alle CNC bewerkingsmachines. Dat werkt vele malen efficiënter en de werkvoorbereider kan daar ook gelijk tijdstudies mee maken. De plaatbewerkingsindustrie werkt al sinds jaar en dag op die manier.”

3D printen
Landré is al in een vroeg stadium in 3D printtechniek gestapt. Met een breed programma 3D model printers van ZPrinter, 3D Systems, EnvisionTEC en Conceptlaser biedt Landré systemen voor zowel eenvoudige modellen, prototypes in full-colour, functionele kunststofproducten en uit metaalpoeder opgebouwde 3D producten. Directeur Jan Floor van Egmond: “Daarmee haal je als machineleverancier een nieuwe doelgroep in huis. Van 3D-servicebedrijven tot tandheelkundige laboratoria, engineeringbureau’s en toeleveranciers. Die laatste oriënteren zich vooral op de mogelijkheden die de Conceptlaser biedt om met Lasercusing deelcomponenten te kunnen maken. Juist bij complexe producten uit vaak hoogwaardige metaalsoorten biedt de Lasercusing techniek een perfecte aanvulling op bestaande productietechnieken.”