Landré start verkoop Ermak plaatbewerkingsmachines

0

Landré gaat de plaatbewerkingsmachines van de Turkse fabrikant Ermaksan Machinery in Nederland en België vertegenwoordigen. Daarmee gaat de machineleverancier in Vianen Ermak laser- en plasmasnijmachines, afkantpersen, scharen en pons-/knipmachines aanbieden.

Fabrikant Ermaksan ziet de goede reputatie en het bereik en de schaalgrootte van de verkoop- en serviceorganisatie van Landré als sterke factoren om de samenwerking aan te gaan.

Ermak machines worden ontwikkeld en gebouwd met als doel het juiste product tegen de kortste levertijd en beste prijs-/kwaliteitsverhouding te leveren. In de machines worden uitsluitend hoogwaardige componenten ingezet, waaronder Cybelec en Delem besturingen op de kantpersen en Fanuc laserresonatoren, aandrijvingen en besturingen op de lasersnijmachines.

De fabrikant produceert jaarlijks met 600 gekwalificeerde medewerkers 3000 machines. Daarvan wordt 80 procent geëxporteerd naar meer dan 70 landen wereldwijd. Ermaksan investeert voortdurend in technologie voor productiviteitsverhoging in de metaalindustrie en wil binnen enkele jaren bij de marktleiders op het gebied van plaatbewerkingsmachines horen. De samenwerking met Landré sluit aan bij die ambities.

Volgens directeur van JanFloor van Egmond van Landré sluit het programma perfect aan bij de herpositionering die de machineleverancier al enige tijd geleden in gang heeft gezet. “De markt vraagt zowel om betrouwbare en bewezen bewerkingstechnologie als om ondersteuning van een goed geoutilleerde service-organisatie. Met de Ermak machines kunnen we de plaatbewerkingsindustrie een brede capaciteitsrange bieden in een interessante prijs-/kwaliteitsverhouding. In een tijd van moeilijke financiering is dat een zwaar wegende factor. Daarnaast kunnen we met de plasma- en pons-/knipmachines de markt bovendien meer bewerkingstechnologieën leveren.”

Landré zal ook de service voor de bestaande Ermak machines gaan verzorgen. Ermak gebruikers die zich bij Landré melden kunnen een gratis inspectie tegemoet zien.