Las-seminar AWL-Techniek trekt gasten uit de hele wereld

0

Meer dan zeventig klanten van over de hele wereld kwamen onlangs naar AWL-Techniek in Harderwijk voor een workshop over het beheersen van het (las)proces en het handhaven van een optimale kwaliteit eindproduct, zowel voor nu als voor de toekomst.

Het programma bestond uit presentaties en voordrachten van gastsprekers. Zo hield Lessmüller een verhelderende presentatie over kwaliteitsmetingen tijdens het lasproces met behulp van cameratechnologie en aanvullende verlichting. Het Institut für Strahlwerkzeuge (IFSW) gaf de bezoekers een kijkje in de toekomst van procesdiagnose met röntgenvideografie. Bij zowel Harms+Wende als SKS stond kwaliteitswaarborging van het lasproces en het eindproduct centraal. En SmartRay tot slot, demonstreerde Weld Vision, een innovatief lasinspectiesysteem.

Als organisator van het event verzorgde AWL zelf twee presentaties. De eerste was gericht op procesbewaking in het algemeen waarbij de toeschouwers een overzicht werd gepresenteerd van de leverbare systemen en de specifieke kenmerken van die systemen met elkaar werden vergeleken. Bij de tweede presentatie draaide allesom de verschillende detectiemethoden en de interpretatie van geproduceerde gegevens. In de afgelopen jaren heeft AWL uitgebreide ervaring opgedaan met laserlassen. AWL’s praktische ervaring gecombineerd met een wetenschappelijke aanpak leidde tot nieuwe inzichten op het gebied van de optimalisering van luchtstroming en het gedrag van spetters tijdens het lassen. Bovendien kon AWL in combinatie met nieuwe logistieke concepten en verdere verbetering van laserstraalmanagement nuttige parameters en tools presenteren waarmee de productiviteit van het laserlassen kan worden verhoogd.