Lasaulec versterkt zich in aandrijftechniek

0

Lasaulec, groothandel voor de industrie, is een strategische alliantie aangegaan met Bearing Aandrijftechniek. Resultaat hiervan is de oprichting van de gezamenlijke besloten vennootschap Lasaulec Aandrijftechniek.

De groothandel met de hoofdvestiging in Heerenveen heeft de ambitie uit te groeien tot de belangrijkste leverancier van MRO-artikelen in de business-to-business markt. Door haar klanten gemak te bieden, met bijvoorbeeld het inzetten van concepten als two-binsystemen, scanoplossingen, magazijnovername en voorraadbeheer, wil Lasaulec dit doel op niet al te lange termijn bereiken. Maar ook door middel van groei in nieuwe markten, onder andere door specialisatie. Met de oprichting van Lasaulec Aandrijftechniek heeft Lasaulec specialistische kennis verworven op het gebied van aandrijftechniek.

Anne Lourens, algemeen directeur: “De samenwerking met Bearing Aandrijftechniek past perfect in onze strategie om door het toevoegen van specialisatie, de markt beter te bedienen. Lasaulec had altijd al aandrijftechniek in haar assortiment, echter we merkten dat onze klanten meer en meer behoefte hadden aan kennis/kunde en een ruimer aanbod op dit gebied. Bearing Aandrijftechniek, een groothandel te Nijehaske, gespecialiseerd in het verkopen en leveren van lagers en aandrijfsystemen, beschikt hierover.”

Het ruime assortiment van Lasaulec Aandrijftechniek bestaat onder andere uit: lagers, lagerblokken, afdichtingen, kettingen, V- en tandriemen, askoppelingen, elektromotoren- & motorreductoren, regelaars en lineair techniek.

Lasaulec heeft acht megavestigingen in Nederland voorzien van moderne logistieke faciliteiten. Het kernassortiment bestaat uit gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, onderhoud en reiniging, lastechniek, bevestiging en installatie, metaalbewerking, aandrijftechniek, persluchttechniek, verspaningstechniek. De Lasaulec-vestigingen zitten naast Heerenveen in Eindhoven, Dordrecht, Almere, Groningen, Emmen, Zwolle en Hengelo.