LaserEvent concentreert zich op directe inzetbaarheid laser

0

Door een goede inzet van lasertechnologie kan de Nederlandse maakindustrie wereldwijd concurreren. Piet Mosterd, algemeen directeur van AWL-Techniek in Harderwijk is er stellig in. Zijn visie zal hij delen op het Industrial LaserEvent 2011 op dinsdag 5 april in Enschede.

AWL levert wereldwijd geautomatiseerde lasmachines voor de maakindustrie. De uitgekiende lassystemen van AWL zijn onderscheidend in de markt en ontwikkeld op basis van jarenlange kennis en deskundigheid. Het bedrijf heeft een duidelijke visie en handelt daar consequent naar. En met succes; AWL heeft nauwelijks last gehad van de economische crisis dankzij de innovaties, vooral in laserlassen. Niet alleen is AWL concepten en ideeën blijven doorontwikkelen, haar klanten hebben laserlassen als een van de belangrijkste verbindingstechnologieën geadopteerd.

Een andere spreker is Arjen Janssens van Solmates. Dit bedrijf won onlangs de Young Technology Award 2010. Solmates is in staat om beweging op een chip te realiseren, wat tot nu toe nog niet goed mogelijk was in de chipindustrie. Door een speciaal laagje op de chips aan te brengen, worden er oneindig veel mogelijkheden gecreëerd. De Young Technology Award 2010 is een prijs die jonge, kansrijke en innovatieve bedrijven in Oost-Nederland wil stimuleren. Juryvoorzitter Carry Abbenhues (gedeputeerde Provincie Overijssel) noemde het bedrijf ‘een mini ASML met veel potentie’.

Verder zijn er diverse sprekers uit de industrie die concreet aantonen dat lasertechnologie voor hen grote voordelen en een goede concurrentiepositie oplevert. De nadruk van het LaserEvent zal liggen op de directe inzetbaarheid van lasertechnologie in de maakindustrie en de noodzaak hiervan. Naast een overzicht van de trends voor de nabije toekomst zoals de bezoekers dat gewend zijn, zijn er diverse sprekers uit de industrie die tonen hoe zij lasertechnologie in hun eigen praktijk succesvol inzetten. En zij zullen laten zien dat lasertechnologie hun bedrijf grote voordelen biedt.

Op de website van het laserevent  is het programma van het Industrial LaserEvent 2011 te zien met de achtergronden van de sprekers.