Lastechniek Europa depothouder Westfalen

0

Lastechniek Europa in Nieuwegein wordt depothouder van Westfalen Gassen. Het contract hiertoe werd getekend op de Techni-Show.

Op de foto:De overeenkomst werd op de stand van Westfalen op de Techni-Show ondertekend. V.l.n.r. Danny van Egdom (Lastechniek Europa), Richard Dommerholt (Westfalen), Anthony van der Heijden (Lastechniek Europa), Rob Odinot (Westfalen), Oscar Zomer (Lastechniek Europa) en Marcel de Groote (Westfalen).

Westfalen Gassen is leverancier van een compleet gamma industriële gassen; in totaal zijn dit honderden gassen en gasmengsels inclusief gassen voor de zorg, inhalatie en pharma, levensmiddelengassen en koudemiddelen. De vanuit Deventer opererende dochter van het gelijknamige Duitse moederbedrijf heeft nu zo’n 70 depots in Nederland en beschikt daarmee over een vrijwel landelijk dekkend netwerk.
Voor Lastechniek Europa is de overeenkomst ook van belang. Door als depothouder te fungeren voor Westfalen, kan het bedrijf nu ook gasflessen leveren en zich zo nog meer profileren als totaalleverancier op het gebied van lastechniek. Lastechniek Europa is exclusief vertegenwoordiger van de lasmachines van het Duitse EWM Hightech Welding, levert toevoegmateriaal van het eveneens Duitse fabrikaat Böhler Thyssen en allerlei toebehoren zoals lastoortsen, draadaanvoerapparatuur, slijtdelen en persoonlijke beschermingsmiddelen, inclusief een uitgebreide collectie laskleding. Ook is Lastechniek Europa door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en Det Norske Veritas (DNV) gemachtigd om lassers- en lasmethodekwalificaties af te nemen. Lastechniek Europa is een erkend opleidingsinstituut voor de handvaardigheidsopleidingen niveau 3 en 4 volgens NIL-reglementen.

Korte lijnen
Het contract voor het depot werd op de Techni-Show getekend door commercieel directeur Richard Dommerholt van Westfalen Gassen en Anthony van der Heijden, internationaal verkoopmanager van Lastechniek Europa. “Het is voor onze partners aantrekkelijk om juist met Westfalen in zee te gaan als depothouder, omdat zij ook zelf actief gasflessen mogen verkopen”, aldus Dommerholt. “Ze hebben dezelfde mogelijkheden als onze eigen vertegenwoordigers. We hebben korte lijnen en reageren snel op vragen van onze partners en hun klanten. Depothouders zijn met name van belang voor de kleinere MKB-klanten in de regio, die behoefte hebben aan een steun- en servicepunt op het gebied van gassen in hun eigen omgeving.”