Laura Metaal Staalcenter opent nieuwe hallen

0

Laura Metaal Staalcenter Maastricht heeft opnieuw zijn faciliteiten uitgebreid. Aan de locatie aan de Beatrixhaven is bijna een hectare aan geconditioneerde hallen toegevoegd. Hiermee is het strategische uitbreidingsplan, dat in 2009 is ingezet met de aanschaf van nieuwe installaties, afgerond.

Laura Metaal Staalcenter Maastricht is expert in het afrollen van warmgewalste rollen staal. Door de ligging aan de Beatrixhaven kunnen stalen rollen tot 36 ton in grote hoeveelheden per schip worden aangevoerd. Bij Laura Metaal worden van de rollen vlakke platen gemaakt, die de diverse industrieën verder verwerken. Deze platen worden per vrachtwagen vervoerd naar de klanten. Het specialisme van Laura Metaal is het afrollen van zeer hoge sterkte staal, gecombineerd met een flexibele dienstverlening.

Na 12 maanden van bouwwerkzaamheden is 8.000 vierkante meter aan hal toegevoegd. Er is nu ruimte voor het onder geconditioneerde omstandigheden opslaan van 50.000 ton staal in rollen en 15.000 ton staal in platen. Op zaterdag 25 augustus was de feestelijke opening. Tijdens de festiviteiten vertelde algemeen directeur Friso de Vries: “Laura Metaal wil de beste dienstverlener zijn in het decoilen van rollen staal. Met de nieuwe inrichting van de locatie, onze installaties en bovenal onze mensen, hebben wij nu alles in huis om onze klanten een perfecte dienstverlening aan te bieden.”

Laura Metaal is specialist in warmgewalste stalen. De 180 medewerkers verdeeld over drie locaties houden zich bezig met het decoilen van rollen staal en het beitsen van staalplaten (Maastricht), fabricage van stalen onderdelen zoals vangrails (Eygelshoven) en handel en opslag van restmaterialen (Beverwijk).