Leering zorgt voor perfecte rondloopnauwkeurigheid

De verspanende industrie kan nu voor onder andere frezen, boren, ruimen een perfecte rondloopnauwkeurigheid verkrijgen van 0 μm. Leering Hengelo introduceert hiervoor de nieuwe innovatieve Rotary-Tool-Adjuster.

Hiermee is het eenvoudig mogelijk om – ook op lange uitsteeklengtes – het gereedschap een optimale rondloopnauwkeurigheid te geven. De Rotary-Tool-Adjuster is toe te passen op elke spantangopname en is leverbaar in ER 11, 16, 25, 32 en 40. Op de spantanghouder wordt een geharde stalen ring gedraaid en vervolgens wordt het verspanend gereedschap met de Rotary-Tool-Adjuster en spantang ingespannen. Ook bij aangedreven (VDI) gereedschappen op draaimachines kan nu een goede rondloopnauwkeurigheid gerealiseerd worden.

Het instellen is eenvoudig; het verspanende gereedschap moet in een machinespil aangetrokken worden of op een voorinstelapparaat (met vacuümaantrekking) geplaatst worden. De rondloop wordt gemeten (zwenktaster) en vervolgens wordt één van de acht bouten (blauwe ring) tegen de geharde stalen ring gespannen. Dit proces kan worden herhaald tot de rondloop optimaal of zelfs 0µm is. Vervolgens kunnen de overige bouten aangedraaid worden en is het gereedschap ingesteld. Op de website www.leering.nl ( en het youtube-kanaal Leering Hengelo) is de werking duidelijk weergegeven.

Stralen zonder lawaai

Naast de afdeling verspaninigstechniek is ook de afdeling straaltechniek van Leering aanwezig op de Techni-Show. Stralen is een zware en extreem luidruchtige bezigheid. Veel stralers moeten in de loop van hun leven eerder stoppen met werken en sommigen krijgen op latere leeftijd last van gehoorverslechtering. Hoe beter de straler wordt beschermd tegen extreme geluidsniveaus, des te comfortabeler hij zich voelt, hetgeen de productiviteit ten goede kan komen.

De Silencer die Leering Hengelo presenteert op de Techni-Show beschermt stralers tegen de condities waaronder ze moeten werken. De Silencer is comfortabel in het gebruik en is volgens Leering de enige helm die voldoende gehoorbescherming biedt. De geluidsreductie kan tot oplopen tot 41 dBA. De helm bevat een geïntegreerde gehoorbeschermer voor bescherming tegen schadelijke geluidsniveaus. Een luchttoevoer-indicator houdt de straler continu op de hoogte van de luchttoevoer. In de helm is een harde schil geïntegreerd voor een optimale bescherming van het hoofd.

Straaloverall

Ook bescherming tegen stof is een belangrijk vereiste voor het comfort van de medewerkers. De BlastSafe straaloverall is getest en CE goedgekeurd volgens de ISO EN 14877 norm. Dit is de norm voor het keuren van kleding voor bij straalwerk. Het pak is sterk en duurzaam en is gemaakt van het vlamdovende Blastex materiaal. Daarmee is de BlastSafe geschikt voor al het stoffige werk in de industrie. De BlastSafe bestaat aan de voorzijde uit een slijtvast materiaal dat water- en stofdicht is. Een stofdichte capuchon, vervaardigd van ademend materiaal, beschermt tegen stof. Aan de mouwen en aan de pijpen zijn elastieken bevestigd tegen opkruipen, zodat stof geen kans krijgt om het pak binnen te dringen. Tenslotte zijn op kniehoogte vakken voor het plaatsen van kniebeschermers ingenaaid in de pijpen. Leering Hengelo is exclusief distributeur van de BlastSafe voor de Nederlandse markt.

Leering Hengelo

Hal 8, stand B058

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

02-02 Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo.…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Oppervlaktetechniek

Leering Hengelo vernieuwt Normfinish straalcabines

16-09 De Normfinish straalcabines zijn per 1 september volledig vernieuwd. Producent Leering Hengelo heeft hierbij…

Personeel

Magistor breidt organisatie verder uit

30-08 Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, breidt per 1 september haar organisatie verder…

Toeleveren

De productspecialist van Zamro aan het woord

29-08 Met een assortiment van ruim 550.000 producten voor het onderhouden, repareren en draaiend houden…

Oppervlaktetechniek

3D-geprinte delen veilig en verantwoord stralen

01-05 Het 3D-printen is een techniek die inmiddels veelvuldig wordt toegepast. De materialen die men…

Oppervlaktetechniek

Straalautomaat 2-in-1

13-06 Kun je in een straalautomaat in één proces met twee verschillende straalmiddelen stralen? Die vraag…

Oppervlaktetechniek

Joop van Zanten Staalservice gaat zelf stralen

26-04 Joop van Zanten Staalservice investeert in een straalmachine. Deze bewerking werd al aangeboden, maar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X