Linde vergroot aanbod kleine verpakkingen voor speciale gassen

0
463

Kleinschalige, speciale gastoepassingen vragen om kleine verpakkingen. Of het nu gaat om bijvoorbeeld micro-GC’s of om het controleren en kalibreren van detectieapparatuur, gebruiksgemak is een vereiste. Linde Gas beschikt voor speciale gassen over een hernieuwde range aan kleine verpakkingen, van disposables tot hervulbare cilinders met ingebouwde druk en/of flowregeling.

De Microcan is een miniatuur hogedrukcilinder met een waterinhoud van 0,2 liter en een maximale vuldruk van 200 bar. Toch beschikt dit cilindertje daarmee over een inhoud van 40 gasliters. Voor gasafname wordt hetzij de C210 Micro drukregelaar met plunjer aanbevolen, hetzij de diafragma drukregelaar C260 Micro. Beide drukregelaars zijn compact.

De Minican is een ultralichtgewicht aluminium disposable met een waterinhoud van 1 liter en een maximale vuldruk van 12 bar. Voor de afname van het gas zijn er een doseerventiel, al dan niet met inhoudsmanometer, een naaldventiel of een ventiel met septumadaptor

Ook de Maxican is een lichtgewicht aluminium disposable, met een waterinhoud van 1,2 liter en een maximale vuldruk van 40 bar. Voor gasafname is hetzelfde type drukregelaars beschikbaar als bij de Microcan, maar dan met de aanduiding C210 Maxi en C260 Maxi.

De Ecocyl is een hervulbare aluminium, dan wel stalen cilinder met een waterinhoud van 1 liter, voorzien van een geïntegreerde afsluiter met flow- en/of drukregelaar, met een maximale vuldruk van 150 bar. Dat maakt de aanschaf van een aparte drukregelaar overbodig.

Uitgebreide informatie is te vinden in de brochure ‘Linde: groots in héél kleine verpakkingen voor speciale gastoepassingen’. Deze is te vinden op www.lindegasbenelux.nl, of op te vragen bij de Linde HiQ Desk (tel. 0313 49 04 40).